Zakynthos legszebb strandjai

Zakynthos legszebb strandjai

Amennyiben erre a szép görög szigetre utazunk, biztosan érdekel bennünket, hogy mik Zakynthos legszebb strandjai. Görögországban sok szigeten vannak csodálatos tengerpartok, de Zakynthos strandjai egyértelműen a legjobb helyek közé tartoznak a nyaralók szerint. Ehhez elég megnéznünk néhány képeslapot vagy fotót Görögországról, és biztosan találkozunk majd a Zakynthos legszebb strandjai közé tartozó Navagio beach stranddal, amelyet hajóroncs öböl néven ismernek sokan, és rengeteg képen, utazási magazin címlapjain szerepel.

Ebből a leírásból látni fogjuk, hogy a híres hajóroncs öblön kívül természetesen más szemet gyönyörködtető tengerpartok is tartoznak Zakynthos legszebb strandjai közé, és nem csak a figyelemre érdemes látnivalókért érdemes Görögországban ide utazni autóval vagy repülővel, hanem a strandokért is. Azoknak a családoknak, akik ide gyerekekkel érkeznek, jó hírt jelent hogy Zakynthos 10 legjobb strandja között több homokos, gyerekbarát, lassan mélyülő strandot is találunk.

Legjobb strandok Zakynthos

Hol vannak Zakynthos legszebb strandjai?

A legszebb strandok Zakynthos szigetén a nyugati parton és a déli oldalon vannak. A nyugati oldal önmagában is csodálatos természeti látnivalókban gazdag, mivel erre a részre a magas sziklafalak és a sziklás öblök a jellemzőek, és sok helyen a lehető legjobb panorámát kapjuk, és kilátók is épültek. Itt a nyugati parton találjuk a Navagio beach-et, vagyis a hajóroncs öblöt is, továbbá Porto Limnionas és Porto Vromi strandokat.

Zakynthos legszebb strandjai a sziget déli és keleti részén homokosak és lassan mélyülőek. A szigetre utazó családok számára ezek a legjobb strandok Zakynthoson, hiszen a gyerekek homokozhatnak, szaladgálhatnak a parton. A víz sok helyen meglehetősen sekély, a tenger hőmérséklete pedig a sziget kellemes időjárásának köszönhetően júniustól szeptemberig általában meleg. Olyan helyek tartoznak Zakynthos legszebb tengerpartjai közé a déli és a keleti oldalon, mint a Kalamaki beach, a Banana beach, a Gerakas beach, a Teknős-szigetként elhíresült Marathonisi beach, de sokan kedvelik még Alykanas lassan mélyülő partját is, illetve a tengeri barlangok csodálatosan kék vizében a fürdést.

Zakynthos szállásai: ha ide szeretnénk jönni nyaralni, kattintsunk ide a szállodákhoz és az apartmanokhoz!

Zakynthos szállás

Navagio beach, a hajóroncs öböl

A legszebb strand Zakynthoson nagyon sok utazó véleménye szerint a Navagio beach, melyet a térképeken Navagio, Παραλία Ναυάγιο, vagy Shipwreck beach néven találunk meg. A Navagio beach története szerint az öbölben egy csempészhajó feneklett meg 1980 október 2-án, melynek neve MV Panagiotis volt. A korábban Agios Georgios néven ismert strand ezt követően lett Navagio beach, illetve hajóroncs öböl néven ismert, és ma is így hívja mindenki.

Navagio beach Zakynthos legszebb strandjai

A Navagio beach nem csupán Zakynthos legszebb strandjai közé is tartozik, hanem gyönyörű természeti látnivaló is, ugyanis egy kilátóból fentről a magasból is megcsodálhatjuk ezt a lenyűgöző tengerpartot. A hajóroncs strand Zakynthos északnyugati oldalán található, ahol magas sziklafalak veszik körbe, így hajókirándulásokkal lehet ide jönni a sziget kikötőiből. Autóval vagy motorral a Navagio beach nem közelíthető meg, de a kilátó fent elérhető ilyen módon, mivel oda aszfaltozott út vezet.

Navagio koordináták: 37.860032, 20.624284

A strandról fontos tudnivaló még, hogy a part nagy része kavicsos és aprókavicsos, de van ahol homokos foltok is vannak. Ha kíváncsiak vagyunk Zakynthos legszebb strandjaira, a Navagio beach meglátogatása feltétlenül ajánlott számunkra, hiszen a szemünk előtt elevenedik meg Görögország egyik legcsodálatosabb képeslapja. Mivel az utóbbi időben a kirándulóhajók nem köthetnek ki a parton, így vagy a tengerről tekinthetünk be az öbölbe a hajóroncshoz, vagy a Navagio kilátóból, azaz fentről a magasból nézhetjük meg Zakynthos sziget kivételesen szép strandját.

Zakynthos legjobb strandjai

Porto Limnionas beach

A Porto Limnionas beach (térképeken Παραλία Πόρτο Λιμνιώνας) Zakynthos egyik legszebb látványt nyújtó partszakasza. A Navagio strandhoz hasonlóan ez a szépség is a sziget nyugati felén található, autóval vagy motorral lehet megközelíteni. Porto Limnionas leginkább egy fjordhoz hasonlít, ahol a tenger keskeny sávban nyúlik be a sziklák közé, egyedülálló látványt és gyönyörű tengerszíneket adva nekünk.

Porto Limnionas beach Zakynthos

A tágas parkoló mellett étterem is működik Porto Limnionas Restaurant néven, a teraszosan kialakított előtérben pedig napernyőket és napágyakat találunk. Innen tudunk lesétálni a tengerhez egy betonjárdán, majd a sziklákról tudunk a vízbe ereszkedni. Vannak utazók, akik egyszerűen csak a sziklákra telepszik le és ott napoznak, amennyiben van lent szabad hely. Érdemes tudni, hogy Porto Limnionas Zakynthos legszebb strandjai között szerepel, de emellett búvárkodásra is az egyik legjobb tengerpart a szigeten. Amikor csekély a hullámzás, a tenger csodálatosan átlátszó!

Koordináták: 37.739839, 20.700549

Említést érdemlő információ, hogy kisebb gyerekekkel Porto Limnionas kevésbé ajánlott hely Zakynthoson a sziklás part és a gyorsan mélyülő tenger miatt.

Banana beach

Az aranyhomokos Banana beach Zakynthos egyik legszebb strandja, ahol a lassan mélyülő tenger a gyerekekkel utazók számára is kiváló. Ez a tengerpart a sziget délkeleti felén fekszik, és motorral, autóval, sőt helyi buszjáratokkal is elérhető. A Banana beach szépségét az adja, hogy a lassan mélyülő homokos part mögött homokdűnék vannak, Zakynthos legjobb homokos strandjai közé emeli.

Zakynthos legjobb strandjai Banana beach

A Banana beach teljesen kiépített strand, ahol ingyenes parkolót, éttermeket, bárokat, vízisport lehetőségeket találunk kulturált környezetben. Családok is előszeretettel érkeznek, hiszen ez a zakynthosi tengerpart a legkisebb gyerekek számára is biztonságos és élvezetes. A nagyobb hullámzás viszonylag ritka, és kifejezetten sekély part.

Banana beach koordináták: 37.731399, 20.979628

Kalamaki beach

A Kalamaki beach Zakynthos egy másik szép homokos tengerpartja, mely azoknak egyik kedvence, akik a lassan mélyülő, gyerekbarát strandok közül keresik a legjobb helyeket. A sok nyaraló által kedvelt Laganastól és Agios Sostistól nem messze lévő strand gyakorlatilag Kalamaki falu strandja, és viszonylag könnyen és gyorsan megközelíthető. Zakynthos szigetén a Kalamaki beach a teknősök egyik gyakran felkeresett költőhelye is, így a körbekerített helyeket látunk, azok a teknősfészkek, és nagyon vigyázzunk rájuk.

Kalamaki beach Zakynthos

A part a teknősfészkek miatt csak részlegesen kiépített, de a néhány telepített napernyőn kívül van ingyen parkolás és beach bár. A Kalamaki beach egyik érdekessége, hogy itt akár le- és felszálló repülőgépeket is közelről láthatunk, mivel Zakynthos repülőtere ehhez a tengerparthoz nagyon közel van.

Koordináták: 37.737680, 20.906130

Marathonisi beach

Igazi kuriózum Zakynthos legszebb strandjai között a Teknős sziget, avagy a Marathonisi beach (Παραλία Μαραθονήσι), ugyanis csónakkal tudunk ide átkelni! Az Agios Sostis, Laganas és Keri falvak előtt fekvő gyönyörű kis sziget a teknősök egyik költőhelyeként is nevezetes, ami csodálatosan tiszta vízzel és mesébe illő tengerszínekkel hódít meg bennünket.

Marathonisi Zakynthos egyik legszebb helye

Zakynthos szigetén a Marathonisi sziget az egyik kedvenc helyünk, de sok más utazó is így van ezzel, hiszen varázslatos kis földdarab! A teknősök fészkei miatt a nyári hónapokban a szigeten ugyan nem mehetünk mindenhová, de van kialakított fürdőhely a strandolók számára. Marathonisi strandja homokos és sóderszerűen aprókavicsos a legtöbb helyen, így fürdőcipő ide nem szükséges. Ha át akarunk menni Marathinisire Zakynthosról, akkor Laganas, Agios Sostis és Keri falvakban nézzünk szét a kikötőkben bérelhető csónakok, illetve a vízitaxi menetrendje miatt.

Fontos tudnivaló, különösen azok számára akik gyerekkel érkeznének, hogy Marathonisi Zakynthos kiépítetlen strandjai közé tartozik, így mindent hozzunk magunkkal amire szükségünk lehet.

Porto Vromi beach

A Porto Vromi beach nagyon szép látványt nyújtó, apró méretű öblei Zakynthos nyugati partján fekszenek, melyek rendszeresen a legszebb helyi strandok közé kerülnek beválogatásra. A zöldeskék vize és a tenger szépsége miatt a nyaralási képeken is nagyon jól festenek. A Zakynthos rejtett gyöngyszemei közé is sorolt Porto Vromi beach autóval vagy motorral közelíthető meg, és fontos tudni, hogy mivel egy iker-öbölpárról van szó, külön út vezet hozzájuk: az északi inkább kikötő célt szolgál, a délebbi pedig a horgonyzó csónakok mellett strand is egyben.

Porto Vromi beach Zakynthos

A Kék Barlangok (Zakynthos Blue Caves)

Zakynthos kék barlangjai a sziget egyik legszebb részének számítanak, ahová hajókirándulások is érkeznek, sőt gyakran egybekötik a gyönyörű tengeri barlangok meglátogatását a Navagio strand megtekintésével. A térképeken gyakran Zakynthos Blue Caves (Γαλάζιες Σπηλιές) néven látható nevezetesség helyi strandnak is számít, bár egy kicsit speciálisnak, hiszen a part sziklái miatt elsősorban itt nyílt vízi fürdőzés lehetséges. A kirándulóhajók előszeretettel állnak meg egy időre, és a hajókról a vízbe merülve úszkálhatunk a gyakran rendkívül kék színű Jón-tengerben a barlangok előtt.

A Kék Barlangok (Blue Caves) Zakynthos legszebb strandjai közé tartoznak

A Kék Barlangok közelébe Zakynthoson autóval vagy motorral is eljuthatunk, ugyanis a közelükben, a tengeri barlangoktól csupán pár száz méterre működik a Potamitis taverna, mellette egy Anemomylos néven ismert kis szélmalommal. Az étterem mellől lépcsőkön tudunk lesétálni a sziklákhoz, és onnan tudunk a vízbe ereszkedni. Zakynthos egyik látnivalója, a Skinari világítótorony (Skinari Lighthouse) is itt az étterem közelében tekinthető meg. Ami fontos tudnivaló még, hogy az étterem előtti kis strandrésztől a tengeri barlangok még 120-200 méterre vannak. A Kék-Barlangok Zakynthos egyik legszebb fürdőhelyének számítanak, melyek egyben a sziget északkeleti részének különlegességei is.

A Kék Barlangok koordinátái (szárazföldi megközelítés): 37.928803, 20.703729

Keri barlangok

Míg a Kék Barlangok Zakynthos északi részén találhatóak, a Keri tengeri barlangjaira (Keri Sea Caves) a sziget másik oldalán, délen bukkanhatunk. Ezek is gyönyörű tengeri barlangok, ahová hajókirándulás keretében vagy bérelt motorcsónakkal egyénileg juthatunk el, és körülöttük nyílt vízi fürdőzés is kivitelezhető a kristálytiszta vízben.

Keri tengeri barlangok Zakynthos legjobb helyei

Keri tengeri barlangjaihoz elsősorban Zakynthos déli részéről indulnak hajókirándulások, így pl. Agios Sostis és Laganas környékéről.

Koordináták: 37.645275, 20.841756

Xigia beach (Xigia strandjai)

A Xigia strandjai egyike Zakynthos legszebb, de legkisebb méretű strandjainak. A sziget keleti egyik oldalának apró gyöngyszemeit a helyi térképeken gyakran Xigia Sulfur beaches néven is találjuk, illetve a több közeli kis partot Xigia Pigadia beach, Xigia Pelagaki (Παραλία Πελαγάκι) beach néven is említhetik. A Sulfur ezeknek a strandoknak a nevében a ként jelzi, ugyanis ezen a környéken több kénes forrás is ered.

Zakynthos Xigia beach

Az apró Xigia beachek néha Zakynthos legkékebb vizű strandjaiként láthatóak, ugyanis amennyiben itt nagyobb hullámzás éri a kavicsos partot, akkor Lefkada sziget több kéklő strandjához hasonló lesz a látvány. A több kis öböl miatt Xigia strandjai Zakynthoson 1-2 kilométeres távolságon belül fekszenek egymáshoz közel, mögöttük kis büfével és néhány parkolóhellyel. Kis méretüknek köszönhetően ezek a kis tengerpartok gyakran zsúfoltak, de Xigia strandjainak szépségük elvitathatatlan, és Zakynthos legjobb strandjai és rejtett gyöngyszemei között tartják őket számon az utazói vélemények.

Zakynthos Xigia Sulfur beach

Xigia koordináták: 37.866924, 20.734813

Myzithres beach

A Myzithres beach (Παραλία Μυζήθρα) különleges strand Zakynthos szigetén, ahol a csodálatos látvány ellenére sajnos csak keveseknek adatik meg a fürdés, mivel ez a tengerpart kizárólag csónakkal vagy hajóval elérhető. Fentről a magasból Myzithres szikláira Zakynthos egyik legszebb kilátási pontjai nyílnak, melyek egy része autóval és motoral is megközelíthető, hiszen egy étterem is működik ott Keri Lighthouse Restaurant néven.

Myzithres beach Zakynthos legszebb helyei

A szerencséseknek lent a Myzithres beach fehér kavicsos partot és hatalmas sziklafalakat kínál, olyan kristálytiszta és csodálatosan kéklő tengervízzel, mint amilyennel Zakynthos tengeri barlangjainál is találkozhatunk. Ez a mai napig is rejtett gyöngyszemnek számító görögországi csodahely kiépítve természetesen semmilyen formában nincs, így itt még érintetlen természetet találunk.

Koordináták: 37.650245, 20.815281

Gerakas beach

Zakynthos Görögországban teknősök szigete, ahol az egyik legjobb homokos strandnak számító Gerakas beach (Παραλία Γέρακας) általuk is kedvelt költőhelynek számít. A Gerakas beach a sziget délkeleti részén található Vasilikos falu környékén, ahol egy tágas, több mint 50 méter hosszú strandot találunk. Az itteni aranyhomokos part sok utazó véleménye szerint az egyik legszebb homokos strand Zakynthoson, amely lassan mélyül, és így mindenkinek, gyerekeknek is ajánlható.

Gerakas beach Zakynthos

A teknősök és fészkeik védelme miatt a Gerakas beach egy részén napernyők és napágyak vannak ugyan felállítva, más azonban nincs, ezzel is természetközelibbé téve ezt a helyet.

Koordináták: 37.708198, 20.986950

Csodálatos élményeket kívánunk Zakynthos legszebb strandjainak meglátogatásával! A szállodákhoz és apartmanokhoz kattintsunk ide, vagy lent a képre!

Zakynthos szállásai