Korfu strandjai

Korfu strandjai

Korfu sziget a lenyűgöző strandok széles választékát kínálja az idelátogatóknak, melyek a sziget legészakibb pontjától a legdélebbi részekig mindenhol megtalálhatóak. Korfu strandjainak zöme kristálytiszta vízzel, finom homokkal vagy aprókaviccsal, és a sziget hírnevéhez méltóan kifejezetten festői környezettel büszkélkednek.

A sziget keleti részén, ahol Benitses, Moraitika, Messonghi is elterül, továbbá ahol Korfu fővárosa is fekszik, a víz mindig érezhetően nyugodtabb és kisebb a hullámzás, mint a nyugati oldalon, amely a nyílt tenger felé néz. Messze a legtöbb korfui strand teljesen ki van építve, ahol a partokat szinte mindenhol bérelhető napernyők és napágyak fedik, és ahol éttermek és kávézók működnek tavasztól őszig.

Görögország Korfu strandjai

A nyugati oldalon fekvő strandokhoz, mint amilyen pl. Agios Gordios, Glyfada beach vagy Agios Georgios Pagon kanyargós utak vezetnek le, a parkolás főszezonban nehézkes lehet, ha a parkolók a strandhoz közel megteltek. Sok helyen ingyenes a parkolás Korfun partok mögött, illetve a távolabbi utcákban, de a legnépszerűbb és legfrekventáltabb helyeken, többek között Paleokastritsában vagy Sidariban a Canal D’Amour mögött fizető parkolókat alakítottak ki, melyek helytől függően napi átlag 5 – 10 Euro között vehetőek igénybe.

Korfu strandjainak többsége a kisebb gyerekek számára is tökéletes a gyakran sekély tenger és a sok helyen lévő homokos partok miatt. A sziget így a családok egyik kedvenc nyaralóhelye Görögországban, ahol a legkisebbeknek és a felnőtteknek egyaránt nyugodt kikapcsolódást jelentenek Korfu tengerpartjai. Ha szállást keresünk Korfun, csak kattintsunk ide, ahol a véleményeket és értékeléseket mindig olvassuk el az apartman vagy hotel lefoglalása előtt.

Korfu szállás

A tenger hőmérséklete Korfun kora nyártól gyakran már kellemes, a nyugati oldalt jobban frissítik az áramlatok.

Korfu 50 legjobb strandja

A Paleokastritsa Beach az egyik legismertebb strand Korfun, lenyűgöző mészkőszirtekkel és gyönyörű színezetű vízzel. Paleokastritsában több kisebb nagyobb öböl van, melyek közül van kavicsos, homokos és sziklás is.

A legismertebb öböl Paleokastritsában az Agios Spiridon beach (Παραλία Άγιος Σπυρίδωνας), mely a központi részen fekszik, homokos partja lassan mélyül. Erről a strandról vízitaxik is indulnak a környék további partjaihoz, a hullámzás és a szél általában csekély. A szomszédos, alig fél perces sétára lévő Agios Petros beach már kavicsos és gyorsabban mélyülő, de színeiben csodálatos part. Paleokastritsa nagy fizető parkolója is eme strandok mögött működik, a dombon fent pedig maga a kolostor látogatható meg (Monastery of Paleokastritsa, Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστρίτσας).

Paleokastritsa strandjai Korfun
Paleokastritsa strandjai Korfun

Az Ampelaki beach kicsit távolabb terül el, de még mindig csak alig öt perc sétára a nagy központi parkolótól, míg a fő kikötő, mely Alipa port vagy Paleokastritsa port néven kerül sok helyen kiírásra, a másik irányban szintén 5-6 perc. Paleokastritsa gyönyörű hely Korfun, és a strandjai búvárkodásra is tökéletesek.

A városka a szigeten exkluzív és nagyon népszerű helynek számít: Paleokastritsa szállásait ide kattintva nézhetjük meg és hasonlíthatjuk össze.

A Glyfada Beach (Paralia Glifadas) Korfu egyik leghíresebb aranyhomokos partszakasza, mely ideális a pihenésre és a vízi sportokra. A nyugati oldalon lévő strand lassan mélyül, a partra a hegyekből kanyargós út vezet le, parkolóból viszont nagyon kevés van, és fizető parkolóhely sincs túl sok. A majdnem egy kilométer hosszú homokos strand teljesen kiépített, bérelhető napernyőkkel fedett sok helyen, mögötte zöldellő hegyek magasodnak.

Glifada strand Korfun
Glyfada beach

Sidari strandjait Korfu északi részén találjuk: ez hely a sziget egyik leghíresebb része, mely sokak körében kedvelt a romantikus Canal d’Amour szikláiról és a látványos naplementéről. A homokkő alakzatokkal körülvett part szinte mindenhol homokos és lassan mélyülő, ahol tenger is gyakran meleg Korfun. A homokkő sziklákban néhol tengeri barlangok is vannak, melyeket kimosott a tenger. Sidari nyüzsgő és népszerű nyaralóhely Korfun, ahová sok magyar nyaraló is érkezik szervezetten busszal, repülővel, illetve az egyre népszerűbb egyéni utazás keretében.

Korfu Sidari beach
Sidari egyik híres strandja, a Canal D’Amour

Sidari tele van tavernákkal és bárokkal, nyüzsgő főutcája van, sőt szupermarket is szinte minden sarkon akad. Sidari szállásairól a véleményeket, értékeléseket és foglalási lehetőséget ide kattintva találunk.

Az Agios Gordios Beach egy festői dombok között elterülő homokos partszakasz, mely tökéletes kikapcsolódásra. Látványában némileg Glyfada strandjához hasonló, a lejutás is hasonló a hegyek közül, a parkolás lent gyakran itt sem a legegyszerűbb. A strand szintén a nyugati oldalon fekszik, 800 méter hosszan terül végig, sok helyen kiépítve.

Agios Gordios Korfu
Agios Gordios Korfu nyugati oldalán

A Kavos Beach az éjszakai életre vágyóknak ajánlott környék, ugyanis Korfu egyik legnagyobb klubélete zajlik itt. A homokos, hullámzástól alig érintett partszakaszt bulizni vágyó fiatalok látogatják első sorban, mely a sziget délkeleti oldalán terül el.

Kavos strandja
Kavos strandja

A Porto Timoni beach a sziget festői, ám nagyon apró tengerpartja, mely gyakorlatilag két öbölből áll. Vagy Afionas faluból túrázással, vagy vízitaxival Agios Georgios Pagonból, vagy bérelt kishajóval közelíthető meg. A rendkívül látványos part fövenye keverten homokos és kavicsos, mely búvárkodásra is kifejezetten jó Korfu strandjai között.

Porto Timoni beach Korfu
Porto Timoni beach

A Roda Beachen sekély víz és homokos partszakasz várja a nyaralókat, mely gyakran rendkívül népszerű és látogatott. A teljesen kiépített part leginkább homokkal és aprókaviccsal borított, nagyon helyen napernyők fedik.

Az Issos Beachet homokdűnék és festői naplemente teszi emlékezetessé. A sziget egyik legérdesekesebb strandja Korfu déli részén, ahol a tenger gyakorlatilag homokdűnéket mos. A központi részek ugyan kiépítettek, de számos terület érintetlen.

Issos beach
Issos beach

Az Arillas Beach Korfu egyik leglassabban mélyülő partja, mely hosszú és homokos partszakasz. A strand ideális séta vagy napozás céljából aki a sziget északnyugati oldalán jár, ahol a parkolás a part mögött közvetlenül hosszú részen ingyenes. Az északi oldalán kavicsos, de a legnagyobb részét aranyhomok fedi.

Arillas beach Korfu
Arillas, Korfu

Kontogialos Beach: Szép strand, körülötte zöld dombok és természetes szépségek, közepes méretben Korfu sziget nyugati oldalán. Glyfadához nagyon közel esik, gyakorlatilag egy domb választja el őket. A homokos parton beach bárak, tavernák és számos apartman.

Az Agios Stefanos Beach Korfu északnyugati részének egyik legszebbnek tartott strandja, mely nagyon sekély. A homokos part teljesen kiépített, de az is könnyen találhat helyet, aki nem szereti a zsúfolt részeket. A part mögött végig éttermek és kávézók találhatóak.

Agios Stefanos

Halikounas Beach: Hatalmas homokdűnék és vadregényes táj jellemzi ezt a strandot, mely mögött egy zöld vizű tó foglal helyet, a Korission. A strand így mintha csak egy földnyelven foglalna helyet, mellyel egészen egyedi Korfu strandjai között.

Halikounas beach Korfu strandok
A Halikounas beach Korfu egyik homokdűnés strandja délnyugaton

Astrakeri Beach: Nyugodt környezet és aprókavicsos partszakasz Sidari és Acharavi között elterülve. Általában nem látogatják túl sokan, mellette egy kis kikötő is van. A part általában minimálisan kiépített, egy-két tavernával és kávézóval.

Acharavi strandja, avagy az Acharavi beach egy hosszú, homokos partszakasz, mely változatos szórakozási lehetőségeket nyújt Korfu északi oldalán. Acharavi Korfu nyaralóhelyei közül az egyik legészakabbra fekvő, ahol a part viszonylag szűk, de nagyon hosszan elnyúló.

Acharavi beach
Acharavi strandja

A sok helyen teljesen kiépített korfui strand mögött végig apartmanházak és szálláshelyek sorakoznak, rengeteg taverna közül válogathatunk, sok szállástól nagyon könnyen és gyorsan megközelíthető a tenger. Acharavi szállásait itt tudjuk megnézni.

Logas Beach (Peroulades): A híres sziklák és a lenyűgöző látvány miatt népszerű Korfu északi részén, Sidarihoz közel. Szép part, de meglehetősen kis méretű, és nincs mindig kiépítve.

Agios Georgios Pagon strandját látványos környezet és homokos partszakasz jellemzi, mely egy kilométer hosszan nyúlik el Korfu nyugati részén, Paleokastritsától északra. A teljesen kiépített Agios Georgios Pagon az elmúlt években nagyon népszerű lett Korfu strandjai között, melyet a nyaralók egyénileg gyakran látogatnak. Parkolás a part mögött ingyenesen, délután már nehézkesebben.

Korfu Agios Georgios Pagon beach
Agios Georgios (Pagon) beach

Egy másik Agios Georgios beach is létezik, de az Korfu strandjai között innen jóval távolabb, a délnyugati részén foglal helyet: ez szintén kék zászlós strand, tiszta vízzel és több kényelmi lehetőséggel.

Benitses strandja Korfu keleti oldalán viszonylag szűk sáv, ahol a part teljesen kiépített. Az aprókavicsos és homokos part a nagy hullámzástól szinte mindig védett, parkolásra alkalmas helyek a főút mellett vannak egyből. A Benitses beachre jellemző, hogy a sok helyi nyaraló miatt a napernyők már a délelőtti órákban betelhetnek. A strand részeket sziklás részek és a kikötő szakítják meg, nem egybefüggő terület, de van aki szerint éppen emiatt változatos.

Benitses strand
Benitses beach

Messonghi és Moraitika strandjai aprókavicsos és homokos partok, melyek viszonylag lassan mélyülnek. A part a legtöbb helyen napernyősorokkal borított, vízisportokra is több helyen lehetőség van. Ezek a korfui tengerpartok szintén keskeny sávok, de viszonylag hosszú a helyi part, a központi részektől több kilométerre húzódnak, és távolabb vannak kiépítetlen részeik is. Bárok és éttermek a part mögött itt is több helyen működnek.

Moraitika és Messonghi strandja
Moraitika és Messonghi strandjaira Korfun ilyen tengerpart jellemző

Paramonas Beach: Sekély víz és lenyűgöző naplemente a nyugati fekvés miatt, de viszonylag kis területen. A part kiépítve minimálisan szokott lenni, de a tenger közelében egy – két taverna van a helyi apartmanokon felül.

Melyek az ajánlott apartmanok és szállodák Korfun?

Feltétlenül nézzük meg az apartmanokat és szállodák kínálatát Korfu szigetén, olvasuk el róluk a véleményeket és az értékeléseket, mert nagyon hasznosak foglalás előtt.

Korfu szállásai itt!

Korfu szállás

Korfu strandjai közül még az alábbiak is kedveltek

Mirtiotissa Beach: Nagyon apró,de látványos homokos partszakasz Korfu nyugati oldalán, gyakorlatilag Glyfada északi szomszédja.

Santa Barbara Beach: Homokos partszakasz és nyugodt környezet.

Kalamaki Beach: Szép partszakasz és változatos szórakozási lehetőségek.

Agios Markos Beach: Homokos partszakasz és lenyűgöző kilátás.

Almyros Beach: Hosszú, homokos partszakasz és csendes környezet.

Gardenos Beach: Homokos partszakasz és kellemes, pihentető környezet.

Agni Beach: Kicsi, békés öböl, kiváló éttermekkel a közelben.

Boukari Beach: Tradicionális kikötő és homokos partszakasz.

Agios Petros Beach: Homokos partszakasz és általában nyugodt víz.

Prasoudi Beach: Nagyon szűk, de homokos partszakasz, ideális a pihenésre és a piknikezésre.

Agios Ioannis Beach: Homokos partszakasz és gyönyörű tengerparti sétaút.

Dassia Beach: Vízi sportok paradicsoma, aprókavicsos, szűk partszakasz. Kiépített és kiépítetlen részei egyaránt vannak, mögötte emelkedő hatalmas hotelkomplexumokkal.

Marathias Beach: Csendes és nyugodt, barnahomokos partszakasz Korfu déli oldalán, az Issos strandhoz közel.

Kerasia Beach: Csendes, nyugodt környezet, ideális a pihenésre és a tenger élvezetére, mely Albániához az egyik legközelebbi part Korfu strandjai között. A föveny kavicsos, búvárkodásra is ajánlott a sziget északkeleti oldalán.

Myrtiotissa Beach: Gyönyörű, de nagyon apró homokos és sziklás partszakasz, mely közkedvelt nudista strand is Korfu szigetén.

Rovinia Beach: Békés, eldugott partszakasz és gyönyörű környezet Paleokastritsa közelében, a városka délkeleti részén.

Gefyra Beach: Csendes és nyugodt homokos partszakasz.

Barbati Beach: Tiszta, nagy hullámoktól mentes víz és szép kilátás a tengerre, ideális a vízi sportokra. A sziget északkeleti oldalán fekvő part elsősorban kavicsos és aprókavicsos.

Nissaki Beach: Csendes, békés környezet és kristálytiszta víz jellemzi ezt a strandot a fővárosól északkeletre, a magas hegyek lábánál.

Santa Barbara Beach: Homokos partszakasz és nyugodt környezet, tökéletes a kikapcsolódásra.

Chomi beach: csak hajóval elérhető part, mely az egyik legszebbnek számít Korfu strandjai között számos utazó véleménye szerint. A kiépítetlen föveny kavicsos, a part mögött szinte egyből hatalmas sziklafalak törnek az égbe.

Információk Korfu strandjairól
Korfu igazi strand nagyhatalom Görögországban

Korfu legszebb strandjai igen további változatosságot és szépséget nyújtanak, és mindegyikük egyedi élményt kínál a látogatók számára. Érdemes megemlíteni, hogy a szigeten több, mint 100 kisebb-nagyobb strand található, amivel Korfu szigete a Jón-tenger térségében, egyben Görögországban az egyik legjobb nyaralóhelynek számít. A szigetre így nem csak a sok látnivaló miatt érdemes érkezni, hanem a strandjai is határozottan figyelemre méltóak!

Tenger hőfok, szállások Korfun

A szállásokhoz Korfu szigetén, a helyi apartmanok és szállodák véleményeihez és értékeléseihez kattintsunk ide, kalkuláljunk árat és foglaljuk le a szállásunkat, ha erre a csodálatos szigetre szeretnénk jönni nyaralni.