Korfu időjárása

Korfu időjárás, tenger hőmérséklet

Milyen Korfu időjárása? Mikor érdemes Korfura utazni? Melyik a legjobb időpont a nyaralásra? Milyen a tenger hőmérséklete Korfun? Görögországban Korfu ugyan északon fekszik, ám az év nagy részében kellemes klímával rendelkezik, mely a mediterrán és a kontentális éghajlatokat ötvözi.

Korfu városnézéshez már akár márciusban és áprilisban is ajánlott, ám ezek még csapadékosabbnak számító hónapok. Májustól sok napsütés jellemző a szigetre egészen szeptemberig, amikortól a júniusi, júliusi és augusztusi nyári szezon után Korfura is beköszönt az ősz. A tenger hőmérséklete Korfun júniustól ajánlott a fürdésre, mivel a májusban még gyakran hűvösnek érződik a víz a sziget körül. A tenger általában június közepére melegszik fel jobban, majd Korfu aktuális időjárásától és a tenger áramlataitól függően a fürdőidő szeptember közepéig, esetenként a végéig kitart.

Milyen Korfu időjárása?

És most lássuk, milyen Korfu időjárása részletesen tavasszal, nyáron, ősszel és télen, és mire számítsunk ha autóval vagy repülővel ide utaznánk.

Január

Korfun a januári átlaghőmérséklet kb. 10 Celsius fok, és ez az egyik legcsapadékosabb hónap, sok esővel és felhővel. A január Korfun a leghidegebb hónap, ám a sziget egyik különlegessége, hogy szinte mindig van néhány nap, amikor egy kis tavasz köszönt be melegebb nappalokkal, akár 14-15 Celsius fokos hőmérsékletekkel. A tenger hőmérséklete Korfun nagyon hideg, fürdésre nem alkalmas.

Február

A februári hónapban Korfu szigetén egy kis felmelegedés tapasztalható, mely éves átlagban 12 – 13 Celcius fokos átlagot jelent. A február még csapadékosabb, esősebb, mint a január, de ilyenkor már tavaszodik a szigeten. A növények, virágok zöldellnek a szigeten, amelyek közül több már februárban virágba borul. A tenger hőmérséklete szinte nem is változik a januárhoz képest, fürdésre túl hideg.

Korfu márciusban

Korfu sziget márciusban már tavaszias, 15-18 Celcius napi hőmérsékletekkel és érezhetően több napsütéses órával. A városnézésekhez, túrázásokhoz sok nap válik ideálissá, de érdemes tekintettel lenni rá, hogy felhős – esős napok, vagy akár hetek még lehetnek. Korfu időjárása márciusban még változékony, de kis szerencsével kirándulóidőt is kifoghatunk.

Korfu időjárása áprilisban

Az április Korfun a klasszikus, kellemesebbé váló tavaszt jelenti, amikor a nappalok hőmérséklete gyakran már csak egy pulóvert követel meg. Áprilisban az esősebb napok száma átlagosan 6 – 7. Ez a hónap a leginkább zöld, virágokkal teli hónapok egyike Korfun, amikor a sziget az egyik legszebb arcát mutatja. Az első nyaralók gyakran ilyenkor érkeznek meg, de a fürdésre még várni kell, mert a tenger hőmérséklete áprilisban Korfun még mindig hideg.

Korfu időjárása májusban

A május Korfun nagyon kellemes szokott lenni, amikor 22-25 Celcius között alakul az átlagos nappali hőmérséklet, a nap 10 – 11 órán át süt. Májusban ugyan még esősebb-felhősebb napok előfordulnak, de általában igen kellemes kirándulóidő, amikor a nappalok már melegek. A túrázás és a városnézés Korfun áprilisban és májusban a legjobb az időjárás miatt, ugyanis még nincs az a forróság, mint nyáron, de már hideg sem.

Esténként még pulóver vagy széldzseki elkél magunkon, így Korfura utazáskor májusban még ne csak pólókat vigyünk!

Korfu időjárása májusban

A tenger hőmérséklete májusban Korfun már 20 Celcius fölé kúszik, de a hónap elején még sokaknak hűvös. Május végétől némi szerencsével, aktuális időjárástól függően már érezhetően jobb, amikor úszni is lehet hosszabb ideig, de 22-23 Celsiusnál ilyenkor azért még ritkán melegebb a tenger hőmérseklete.

Korfu májusban városnézésre ideális, de aki megpróbálkozna a fürdéssel, érdemes tudnia, hogy Korfun a tenger általában a keleti (a szárazföld felé) eső részen melegszik fel leghamarabb. Korfu fővárosában a városnézés ilyenkor kifejezetten jó ötlet.

Melyek Korfu főváros legjobb szállásai városnézéshez?

Néhány napos városnézéshez Korfu fővárosában érdemes a központtól 2 – 3 kilométeren belül fekvő apartmanok és hotelek közül választani, melyeket a linkre kattintva megnézhetünk.

Korfu fővárosának apartmanjait és hoteleit itt találjuk!

Szállások városnézéshez tavasszal Korfun

Korfu időjárása júniusban

Az időjárás Korfu szigetén júniusban lesz igazán nyári. Ugyan májusban is bőven lehetnek forró nappalok, de júniusban már kevesebb a felhősebb, esősebb nap, és válik egyre jobban tengerparti nyaralásra is alkalmassá. Korfu júniusban még előszezonnak számít, de ilyenkor is ki lehet fogni nyaralóidőt, főként a hónap közepétől. A tenger hőmérséklete Korfun júniusban válik kellemesebbé, amikor 23-24 Celsius fokosra melegszik fel. A leghűvösebb a tenger Korfu körül a sziget egyik legszebb helyének számító Paleokastritsa környékén szokott lenni a sziget nyugati részén, míg a melegebb gyakran a keleti part közepe, Moraitika és Messongi környéke, északnyugaton Sidari környéke.

Korfu júniusi időjárás

Esős ugyan még lehet egy-két nap, de a tavaszra jellemző egy-két hétig is tartó felhős időszakok kevésbé jellemzőek. Korfu júniusi időjárása még túrázásra is alkalmas, főként a hűvösebb délelőtti órák jók a top 10 korfui látnivaló megtekintésére. A naptej júniusban már igencsak kötelező tartozék, ha kimegyünk kirándulni, várost nézni vagy strandolni.

Korfu júliusban

Korfu júliusban már a nyári főszezon, amikor rengeteg nyaraló érkezik a szigetre. A július hónap Korfu időjárásában a klasszikus nyarat idézi meg, forró nappalokkal és kellemes estékkel. A napsütés nagyon erős, naptej kötelező, bármerre is induljunk, és keressük az árnyékot. A nyaralás Korfun gyerekekkel ilyenkor kifejezetten népszerű sok családnál, hiszen az iskolaidőnek már vége.

A tenger hőmérséklete Korfun júliusban válik rendszerint igazán kellemessé, főként ha előtte több hétig is meleg volt az idő. A tenger ilyenkor 24-25 Celsiusra melegszik a sziget körül, de akár 3-4 fokos eltérések is lehetnek egyes partok között az áramlatok miatt. Esős napok júliusban Korfun ritkák, és azok is inkább csak pár óráig vagy egy-két napig tartanak, a hosszan tartó rossz idő ritka.

Júliusban megtelnek Korfu strandjai, a sziget látnivalói iránt szintén egyre nagyobb az érdeklődés. A kávézók, éttermek többsége este tele van, a legnépszerűbb nyaralóhelyeken igazi nyüzsgés alakul ki.

Hol érdemes szállást foglalni Korfun?

Korfu közepes méretű sziget nagyon sok lehetőséggel, szép tájakkal és özön látnivalóval. A legtöbb történelmi látnivaló a sziget közepén, a főváros környékén van, mely nagyon frekventált és nyüzsgő része a szigetnek olyan nyaralófalvakkal, mint Benitses, Moraitika, Messonghi, vagy Dassia és Ipsos.

Ezen kívül nagyon kedvelt helyek még a fővárostól távolabb eső legjobb korfui nyaralóhelyek közé tartozó Paleokastritsa, Sidari, Acharavi, Agios Georgios és Agios Stefanos is.

Ne vigyék el az olcsóbb vagy a legjobb szállásokat előlünk, ha Korfura utazunk: kattintsunk az alábbi linkre vagy képre a foglalható apartmanokhoz és szállodákhoz Korfun szigetén, ha repülővel vagy autóval utaznánk!

Korfu apartmanjai és szállodái nyaraláshoz és városnézéshez itt!

Korfu szállások apartmanok, legjobb szállodák

Korfu augusztusban

A legmelegebb Korfun általában augusztusban van, amikor az időjárás száraz és forró. Korfu időjárása augusztusban igazán görög jellegzetességeket mutat, azaz forró nappalokkal és meleg estékkel kényeztet, amikor a késő esti órákig szinte egy póló is elegendő. A nap augusztusban nagyon erősen süt, naptej nélkül semerre se menjünk, használjuk akár naponta többször, és még így is lehetőleg maradjunk árnyékos helyen. A forróság 11 és délután 3 között tetőzik, ebben a periódusban ne legyünk egyfolytában a napon, és Korfu nevezetességeit lehetőleg ne a legnagyobb melegben nézzük meg.

A tenger hőmérséklete Korfun augusztusban a legmelegebb, egyes helyeken 25-26 Celsius fokos. A legmelegebbek tenger Korfun általában a homokos partoknál található, míg a sziklás, köves strandok valamivel hűsítőbbek. Korfu az egyik legzöldebb görög sziget, de ilyenkor már több helyen is kopárrá válik néhány domb, és az erdőkön kívül besárgul az aljnövényzet.

Korfu időjárása szeptemberben

Korfun a szeptember ugyan már utószezonnak számít, amikor már nem garantált a folyamatos forróság és lehet egy-két esős nap, de némi szerencsével ilyenkor is lehet egy jót nyaralni akár autóval jövünk nyaralni, akár repülővel. A szeptember Korfu időjárásában általában a tengerparti nyaralást és a túrázást, városnézést egyaránt támogatja. A nap szeptemberben még gyakran süt erősen és a nappalok is lehetnek melegek, de az időjárás változékonyabb lesz, főleg a hónap végétől lehetnek hosszabb felhős vagy esősebb periódusok.

Korfu szeptemberi időjárás

A tenger hőmérséklete Korfun szeptemberben még általában jó, a hó közepéig szinte mindenki számára fürdésre alkalmas 23-25 Celsius fokos hőmérsékletekkel. Ahogy múlnak a napok, úgy lesz a nappali felmelegedés mellett a tenger is egyre hűvösebb, de sokan még egészen szeptember végéig fürdenek Korfun. A tengerparti nyaralás Korfun szeptemberben a hó közepéig ajánlott. Korfu szeptemberben is népszerű úticél, köszönhetően az ilyenkor tapasztalható jó / érték arányú szállásainak és a sok látnivalójának.

Korfu időjárása októberben

Az október Korfun az őszies időjárás megjelenése, amikor lassan elmúlnak a strandolásra alkalmas napok. Az október Korfun városnézésre lesz egyre jobb, amikor a nappal hőmérséklet még 22-25 Celsius fokos, de a tenger lassan 20 Celsius alá süllyed, és csak az elszántabbak fürdenek. Korfu októberben túrázásra is ajánlott lehet a száraz napokon, de ilyenkor már kevéssé biztos az időjárás, és lehet több napon át tartó hűvös, esős nap is.

A november felé haladva a nyaralók is lassan elmaradnak a szigetről, a nyaralójáratok erősen megritkulnak, Korfu repülőterének forgalma alaposan lecsökken. A strandokról beszedik a napernyőket, fürdőzőket már alig látni ilyenkor, lassan a csapadékos, hűvös ősz köszönt be. A december a leginkább esős hónapok egyike a szigeten, meglehetősen változékony az időjárás, a hegyekben ritkán akár havazhat is.

Korfu időjárása novemberben, decemberben

Korfu sziget időjárásáról általánosan

Korfu szigete a Földközi-tenger medencéjében helyezkedik el Görögország nyugati partvidékéhez közel, a Jón-tengerben. A sziget időjárása a mediterrán és a kontinentális egyedi ötvözete, melynek köszönhetően Korfu a legzöldebb görög szigetek közé tartozik.

A helyi időjárás egészen más, mint az Égei-tenger déli szigeteinél, és érezhetően csapadékosabb, mint ami Kréta, Rodosz, Santorini vagy Karpathos időjárására jellemző. A forróság nyáron Korfura is jellemző, ám a sokszor magas páratartalom zölden tartja a sziget növényzetét. A tenger hőmérséklete Korfun június közepétől-végétől válig általában mindenki számára kellemessé, de ha az aktuális tavaszi időjárás meleg, akkor már június elejétől kifoghatunk 23 – 24 Celsius körüli tengeri hőmérsékletet. A sziget legszebb strandjai júniustól szeptemberig mutatják meg azt az arcukat, amelyek miatt a legtöbben kedvelik őket.

Korfu időjárása több jellemzőjében hasonlít a Jón-tenger olyan szigeteire, mint Lefkada, Kefalónia vagy Zakynthos, főként az előbbi kettő hasonlítható hozzá. Sok nyaralónak lehet fontos az az időjárási információ Korfuról, hogy a Meltemi (Etesian) nevű szél, mely Kréta, Rodosz vagy Karpathos térségének uralkodó, gyakran erős szele, Korfu szigetén és Görögország ezen térségben nincs jelen.

Hol érdemes szállást foglalni Korfun?

Most, hogy megnéztük, hogy milyen részletesen Korfu időjárása, kattintsunk az alábbi linkre vagy képre a sziget foglalható apartmanjaihoz és szállodáihoz ! Akár repülővel, akár autóval utaznánk, olvassuk el a véleményeket, nézzük meg az árakat és foglaljuk le ami a leginkább szimpatikus.

Korfu szállásait ide kattintva találjuk tengerparti nyaraláshoz és városnézéshez!

Korfu szállodák és apartmanok
Még foglalható apartmanok és szállodák 2024-es nyaraláshoz vagy városnézéshez!