Korfu repülővel

Korfu repülővel

Korfu szigete repülővel könnyen és gyorsan elérhető Magyarországról egyénileg és szervezett keretek között egyaránt. Az utazási irodák gyakorlatilag már évtizedek óta szerveznek utazásokat Korfura repülővel Magyarországról, melyekhez az utóbbi években fapados repülőjáratok is csatlakoztak.

Görögországban a szigetek közül a mai napig Korfu repülővel az egyik legnépszerűbb nyaralási úticél Magyarországról, ugyanis a sziget sok látnivalója és a legjobb strandjai kifejezetten vonzóak az utazók körében. A sziget időjárása tengerparti nyaraláshoz kora nyártól őszig kiválóan alkalmas, de ezen felül Korfunak számos olyan látnivalója is van, amelyek a kalandorok számára biztosítanak izgalmas és érdekes felfedezési, városnézési lehetőségeket.

Korfu repülővel Budapestről kivitelezhető a legtöbb légitársasággal, de aktuális szezontól függően az utazási irodák időnként még Debrecenből is indítanak ide nyaralójáratot. Fontos információ, hogy mind az utazási irodás charterjáratok, mind a WizzAir és a RyanAir által üzemeltetett korfui járatok elsődlegesen a nyári szezonban közlekednek.

Mivel Korfu gyerekekkel is ajánlott úticél, sok család repülővel érkezik, hiszen így hamar a szigeten lehetünk. Természetesen autóval is elérhető a sziget, erről az információkat itt gyűjtöttük össze.

Korfu repülés információk

Mennyi a repülési idő Korfura?

Korfura Magyarországról, Budapestről a repülési idő általában 1 óra 45 perc körül alakul, mely a legtöbb légitársaságra, az utazási irodák által használt SmartWingsre, valamint az egyéni nyaralók által kedvelt Ryanair-re és a WizzAir-re egyaránt jellemző.

Korfu repülővel Debrecenből minimálisan hosszabb idejű utazással, az átlagos menetidő itt is mindössze 1 óra 50 perc körül alakul.

Korfu repülővel milyen légitársaságokkal érhető el Magyarországról?

Magyarországról Korfura több választásunk is lehet, ha légitársaságot keresünk. Az utazási irodák általában a SmartWings járataival repülnek, de az utasok számától függően néha bérelnek helyeket más légitársaságoknál is. Ha egyénileg utaznánk Korfura, a RyanAir és a WizzAir menetrendjét nézzük meg és tervezzük, amelyek nyári időszakban repülnek a szigetre.

Korfu repülőterének (Corfu Airport ‘Ioannis Kapodistrias’) az IATA kódja CFU, melynek a repülőjegy kereső oldalaknál vehetjük hasznát. Ha Budapestről keresünk repülőjáratot Korfura, a BUD – CFU közötti járatokra érdemes rákeresni.

Korfu repülővel, információk, utazás

WizzAir repülőjárat Korfura

Korfura a WizzAir 2023-ban júniustól szeptember végéig heti 3 járatot üzemeltet. Ezzel a fapados légitársaság nem csak hosszabb nyaralást, de akár egy három napos városnézést is kivitelezhetővé tesz az utasainak. A Wizzair Korfura évek óta stabil úticélként kínálja Korfut Magyarországról, így a sziget ezzel a légitársasággal minden évben elérhető és tervezhető.

Ryanair járat Korfura

A RyanAir Korfu szigetére 2023 júniustól szeptember végéig heti 4 járatot működtet, ezzel igen rugalmassá téve az utazási időpontokat. A kifejezetten sok időponttal akár egy rövid korfui városnézés, akár egy hosszabb nyaralás könnyedén megvalósítható egyénileg. A Ryanair is több éve működteti a Korfura repülőjáratokat Budapestről, így ennek a társaságnak a menetrendjét is mindig érdemes megnézni az árak és a járatok miatt.

Hol foglaljunk szállást, ha repülővel érkezünk Korfura?

Korfun sok a kiadó szálláshely, melynek köszönhetően árban és minőségben is nagy a szórás. Mielőtt szállást foglalunk, feltétlenül nézzük meg a képeket, olvassuk el a véleményeket, mert sokat mondóak lehetnek számunkra. Ezt ide kattintva tudjuk megtenni, ahol érdemes tájékozódni, időpontot választani, megnézni árakat, és kiválaszthatjuk a számunkra legjobb szállást. A legnépszerűbbek Korfun a nyaralók körében az apartmanok, de nagyon sokan keresik a szállodákat is, melyekből az egyszerű kétcsillagos minősítésűektől az ötcsillagos hotelekig széles a paletta.

Korfu repülővel egyénileg szállások, apartmanok, szállodák

Ha repülővel érkezünk Korfura, a repülőtérről taxival vagy helyi buszjárattal be tudunk menni a mindössze két kilométerre fekvő fővárosba, Korfu városba (Corfu, Κέρκυρα). A helyi buszjáratok olcsók és sűrűn járnak.

Korfuváros helyi buszközlekedése: astikoktelkerkyras.gr

Korfu távolsági buszai, a zöld buszok: greenbuses.gr

Hasznos tipp: ha csak néhány napos városnézésre érkezünk Korfura, érdemes a főváros, Korfuváros apartmanjait és szállodáit megcélozni szálláshelyként, mivel a sziget rengeteg látnivalója van fővárosban és környékén. Korfu fővárosának foglalható szállásaihoz kattintsunk ide! (új ablakban nyílik)

Korfu repülőtér (Corfu Airport)

Korfun a repülőtér (Corfu Airport ‘Ioannis Kapodistrias’) a főváros déli részén került kialakításra. A Korfuvárostól mindössze két kilométerre, a déli oldalon fekvő repülőtéren landol minden repülőgép, ami Korfura érkezik, ideértve a Smartwings, a WizzAir vagy a RyanAir gépeit is.

Korfu repülőtér információk

Fontos információ, hogy a korfui repülőtér viszonylag sok lehetőséggel rendelkezik, ugyanis kávézók, buszmegálló, taxiállomás, bérautó átvételi lehetőség fogadja az érkezőket. Ha városnézésre érkezünk Korfura, taxival vagy helyi buszjárattal tudunk bemenni az alig két kilométerre fekvő főváros központjába. Az indulási oldalon Korfu repülőterén a váróterem mellett éttermek (pl. Burger King), kávézók, büfék, vámmentes bolt (Duty Free Shop) működik, ahol Magyarországra visszaindulás előtt még vásárolni, illetve enni-inni tudunk.

  • Korfu repülőtér (Corfu Airport ‘Ioannis Kapodistrias’) koordináták: 39.607995, 19.914786
  • A repülőtér a térképen
  • Görög neve: Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας Ιωάννης Καποδίστριας

Autóbérlés Korfu repülőterén

Mivel Korfut kifejezetten érdemes felfedezni, így ha nem szeretnénk tömegközlekedni, már a repülőtéren is átvehetjük a bérautónkat. Ez gyakran jól jön, hiszen ha egyénileg érkezünk Magyarországról Korfura repülővel, és el szeretnénk jutni a szállásunkig, akkor ez kiváltja a gyakran drága oda-vissza transzfert is, és a kint tartózkodásunk alatt végig lesz autónk.

Korfu repülőterén az autóbérlési ajánlatokhoz kattintsunk ide, ahol egyszerűen csak írjuk be hogy ‘Korfu repülőtér’, majd a kívánt időpontot megadva árat tudunk kalkulálni, és előre le is tudjuk foglalni a bérautónkat repülőtéri átvétellel.

Korfu utazás repülővel

Kellemes utazást kívánunk: Korfu repülővel könnyen és gyorsan elérhető Magyarországról, így az egyik legjobb úticélnak számít Görögországban minden nyáron az utazók számára.