Korfu főváros látnivalók, mit érdemes megnézni

Korfu főváros látnivalók

Görögországban Korfu népszerűségéhez a főváros legjobb látnivalói is nagyban hozzájárulnak, és legalább olyan sokan érkeznek minden évben ide városnézésre, mint ahányan tengerparti nyaralásukat töltik a sziget strandjain. Akik kíváncsiak rá, hogy mit érdemes megnézni Korfu fővárosában, illetve melyek a legszebb látnivalók, feltétlenül olvassák el az alábbi cikket!

Korfu fővárosának ugyanis olyan lenyűgöző történelmi és kulturális öröksége van, melynek köszönhetően az óvárosi negyed sokak véleménye szerint Görögországban az egyik legtöbb látnivalóval rendelkező városrész. És milyen igazuk van! A látnivalók sokasága miatt Korfu fővárosát ugyanis méltán emlegeti együtt rengeteg utazó Rodosz óvárosi negyedével, vagy a krétai Chania, Rethymno vagy Heraklion városok középkori városrészeivel együtt, amelyek Görögország települései közül a legtöbb helyi nevezetességgel büszkélkednek.

Korfu főváros városnézés látnivalók

Korfu főváros legjobb látnivalóinak sorában olyan szépségeket és érdekes helyeket látogathatunk meg, mint a gondosan restaurált középkori várak, a színesre mázolt velencei házakkal teli utcák, a zöld növényekkel és virágokkal teli terek és sikátorok. A velenceiek korából származó hatalmas korfui óváros felfedezése a véleményünk szerint a legjobb városnézési program ezen a szigeten, amely a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt kifejezetten ajánlott.

Hogy mit érdemes megnézni Korfu fővárosában és mik a legjobb látnivalók, azt az alábbi leírásban mutatjuk be, természetesen képekkel és térképpel! Ezt a weboldalt így érdemes elmenteni későbbre is, hogy bármikor elővehessük.

Figyelem, ha itteni városnézést tervezünk: Korfu főváros szállásait városnézéshez itt találjuk!

Korfu főváros szállás apartman

Korfu főváros legjobb látnivalói városnézéshez

Messze a legjobb városnéző program Korfu fővárosában az óváros bejárása, amelyet a település keleti oldalán találunk, és az utcákon több helyen ‘Old Town’ útbaigazító táblákon is láthatunk. Amennyiben autóval vagy motorral érkezünk városnézésre, az óvároshoz közel két nagy fizető parkoló van, az egyik a Spianada térnél a Régi Erőd mellett (koordináták: 39.623729, 19.925488), a másik nagyot pedig Parking Corfu 2 néven az Új Erőd mellett (koordináták: 39.624267, 19.914343). Az ingyenes parkolóhelyekhez az óvároshoz közeli részeken a nyári hónapok alatt nagy szerencse kell, az utcák és a parkolásra alkalmas területek általában tele vannak a helyiek autóval.

Korfu óváros látnivalók

Korfu óvárosa már önmagában is egy hatalmas méretű látnivaló, amelynek utcáin valódi élmény a séta – ebben a városrészben lépten nyomon középkori eredetű épületekkel, nevezetességekkel és képeslapokra illő utcákkal találkozunk. Ez a városnegyed rejti messze a legtöbb látnivalót egy helyen Korfun, mindössze néhány négyzetkilométeres területen belül. Sokatmondó, hogy az óváros UNESCO Világörökség része, ahol a szűk sikátorok, a velencei stílusú épületek és középkori erődök együttesen lenyűgöző látványt nyújtanak. Az Óváros központjában található a Szent Mihály és Szent György templom, amelyet festői freskók és ikonok díszítenek.

Mit érdemes megnézni Korfu fővárosban vároznézésen

Nem érdemes meglepődni azon, hogy az óváros rendkívül forgalmas, ugyanis rengeteg utazó érkezik városnézésre ide. A sok szerteágazó utcában emiatt rengeteg különféle üzlet, étterem és kávézó működik egész évben, amelyeknek köszönhetően néhol valóságos bazári hangulat alakul ki a délelőtti óráktól egészen késő estig.

Korfu Régi Erődje (Old Fortress of Corfu)

Korfu óvárosának legszebb látnivalói között kihagyhatatlan a Régi Erőd, amelyet a térképeken Old Fortress of Corfu, görög nyelven pedig Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας néven találunk. Korfu fővárosának lenyűgöző erődje közvetlenül a tengerparton áll az óváros keleti végén, a Spianada tér mellett, ahol az egyik nagy fizető parkoló is van. Az erőd egyik érdekessége, hogy gyakorlatilag egy kis félszigeten helyezkedik el, amelyet egy mesterségesen kialakított csatorna választ el a várostól. Egy kőhídon tudunk besétálni az erődbe a csatorna felett (Old Fortress Bridge), a belépő jegyeket még a hídra lépés előtt kell kifizetni.

Korfu régi erődje, az Old Fortress

Az eredetileg a velenciek által felhúzott, vastag és erős falairól híres korfui erőd Görögország szerte híres, ugyanis a törökök több ostromát is visszaverte: a hősies védőknek köszönhetően 1537-ben, majd 1571-ben és 1716-ban is sikerrel védte meg Korfu fővárosát. A Régi Erőd napjainkban Korfu legszebb történelmi látnivalói között említik, amelyre a sziget uraiként a velenceiek, majd később az angolok is kiemelt figyelmet fordítottak.

Korfu régi erőd csatorna és híd

Elsétálhatunk a világítótoronyig, megtekinthetőek a kaszárnyák, a régi brit kórház épülete (Old British Hospital), a lőporraktár (British Gunpowder Depot) a jellegzetes ikonikus óratorony (Clock Tower of the Old Fortress), az egykori börtönépület (Venetian Prison of the Old Fortress), sőt akinek van kedve és nincs az aktuális időjárás miatt hőségriadó, az a magasabb pontokra, akár a kereszthez is felmehet.

A kilátás nagyon szép az erődből már az alsóbb szintekről is, fent a kereszttől (The Cross of the Old Fortress) pedig különösen csodálatos a kilátás, mely a városra nyílik Az északi Mandraki kaputól (Mandraki Gate) még a Mandraki kikötőbe is kisétálhatunk, ahol yachtok horgonyoznak.

Városnézés Korfu óvárosában a Régi Erőd

Az egyértelműen kihagyhatatlan, Korfu főváros legjobb látnivalói közé tartozó Régi Erőd még ‘Szigorúan Bizalmas’ James Bond filmben is szerepet kapott. A Régi Erőd bejárata előtt mosdó / WC is van, mellette a mindig szépen gondozott Boschetto kertet találjuk szobrokkal, emlékművekkel és szökőkutatakkal.

 • Ilyen neveken ismerhetjük: Korfu régi erőd, Régi velencei erőd, Old Fortress of Corfu, Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας
 • A régi erőd koordináták és térkép: 39.623447, 19.925502 Corfu 491 00

Spianada tér

A Korfu városának legszebb terei közé tartozó Spianada tér (Spianada Square, görög nyelven Πλατεία Σπιανάδα) egy városnézés során az ajánlott felfedeznivalók közé tartozik. A közvetlenül a Régi Erőd előtt fekvő, sok helyen növényekkel, virágokkal és fákkal beültetett téren gyalogos sétányok futnak szerteszét,az autósok csak meg tudják kerülni. A Spianada téren velencei szökőkutat is láthatunk, egy másik érdekes attrakciója pedig a központi zenélő pavilon (Spianada Music Pavilion), hol szép fényképeket készülhetnek.

A Spianada tér Korfu főváros látnivalói között

Korfu híres krikettpályája a Spianada tér északi oldalán, a parkolón túl terül el (a térképeken Corfu Cricket Pitch néven szerepel), mely gyakran a sziget fővárosában tartott koncertek, rendezvények szabadtéri helyszíne is. A tér lakóházak felőli szegletében nyilvános mosdó is van.

 • Egyéb nevei: Spianada Square, Πλατεία Σπιανάδα
 • Spianada tér koordináták és térkép: 39.623545, 19.924576

Liston sétány (Liston – Eleftherias Street)

Egy séta a Liston sétányon elengedhetlen eleme egy városnézésnek Korfu fővárosában, melynek fényes márvány kövezete oly sok fényképen szerepel. Korfu főváros látnivalónak sorában előkelő helyen szereplő sétálóutca az itt álló épületekkel együtt az olasz építészet gyöngyszeme. A Liston sétányt a térképeken Liston – Eleftherias Street néven találjuk meg, és megközelíteni rendkívül egyszerű, ugyanis a Spianada tér mellett, a Régi Erődtől alig egy perc sétára fekszik.

Liston Korfu

A sétányon végig kávéházak és éttermek működnek, ahol a helyi lakosság és a turisták egyaránt előszeretettel élvezik a teraszok hangulatát. Az érdemes tudni, hogy ezek az éttermek és bárok a városban exkluzívabb, drágább helyeknek számítanak, és az olcsóbbak többsége bentebb van az óvárosban – az árakat viszont gyakran jelzik kint az éttermek előtt is.

Korfu Liston utca

Liston sétány koordináták és térkép: 39.623696, 19.923674

Ázsiai Művészetek Múzeuma (Corfu Museum of Asian Art)

Korfu fővárosának egyik legszebb épülete ad otthon a Liston sétány északi végénél egy szép és érdekes múzeumnak, az 1928-ban alapított Ázsiai Művészetek Múzeumának. A több mint 15.000 kiállítási darabot számláló múzeumnak sok vélemény szerint Korfu főváros legszebb és legérdekesebb látnivalói között a helye. A japán, kínai, nepáli, tibeti, indiai kiállítások mellett Ázsia további országaiból is látványos domborművek, néprajzi alkotások és szobrok tekinthetőek meg.

Korfu óváros egyik legszebb múzeuma városnézéshez

Az érdekes korfui múzeumnak helyet adó épület neve Szent Mihály és Szent György Palota (Palace of St. Michael & George), melyet az angolok emeltek 1815 és 1864 között. A patinás külsejű, felettébb látványos múzeum előtt álló szobor 1837-ben épült, és Lord Frederick Adamet ábrázolja, aki a Jón-szigetek angol fennhatóság alatt az egyik kormányzó volt.

Korfu múzeum kiállítás
 • Egyéb nevei: Corfu Museum of Asian Art, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας
 • Ázsiai Művészetek Múzeuma koordináták és térkép: 39.625250, 19.924565

Szent Spiridon templom

A Szent Spiridon templom Korfu főváros egyik legismertebb épülete, mely a sziget védőszentjének, Szent Szpiridon tiszteletére épült. Az épület neobarokk stílusban épült, és a hatalmas ezüst oltár, az ikonok és a festmények lenyűgözőek. A templom belterébe csak illő ruházatba szabad belépni, a hosszú nadrág és a vállat takaró ruha kötelező!

Korfu egyik legszebb temploma a Ag. Spyridon templom

A templom magas, messziről is látható harangtorony Korfu óvárosának markáns látnivalója, melynek látványa még impresszívebb a mellette haladó sikátorszerű utcákból. Amennyiben több órát is eltöltünk az óvárosban egy korfui városnézés során, szinte biztosan találkozni fogunk vele.

 • Nevei: Holy Church of Saint Spyridon, Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα
 • A templom koordinátái és térkép: 39.625023, 19.922632

Korfu új erődje

A fővárosban az egyik legmarkánsabb, a városképet sok helyen uraló látnivaló az Új Erőd (New Venetian Fortress), melynek magas, masszív falai még szembetűnőbbek, ha komppal érkezünk autóval vagy busszal Korfura. Az Új Erőd az óváros keleti oldalát is jelzi, közvetlenül mellette a ‘Parking Corfu 2’ fizető parkolóval. A több szakaszban, főként 1572-től 1728-ig épített, legmagasabb pontján 55 méter magas vár kívülről két szintesnek látszódik, de benne több szintet is emeltek. Korfu brit fennhatósága alatt az új velencei erőd további részekkel bővült, ezeknek egy részét a II. világháborúban az olaszok lebombázták.

Korfu új velencei erődje

A legjobb helyi látnivalók közé sorolt új erőd vastag falain még ma is több helyen látható Velence jelképe, az oroszlán szimbóluma.

 • Egyéb elnevezései: New Venetian Fortress, Νέο Ενετικό Φρούριο Κέρκυρας
 • Az Új Erőd koordináták és térkép: 39.623856, 19.917173

Dimarchiou tér (Dimarchiou Square)

Korfu óváros egyik legszebb tere az óváros szívében, több sikátorszerű utca találkozásánál terül el. A látványos velencei épületekkel körülvett Dimarchiou tér egyik szegletében bougainvilleák és más virágköltemények láthatóak, a másik oldalán Korfu régi városházája (Old Town Hall of Corfu, Παλαιό Δημαρχείο Κέρκυρας) áll, míg a kettő közötti részen a Szent Jákob katolikus templom tekinthető meg. A Dimarchiou tér a Régi erődtől, illetve a Spianada tértől is csupán pár perc séta.

Dimarchiou tér Korfu városnézés

Dimarchou tér koordináták és térkép: 39.623543, 19.922318

Korfu Régészeti Múzeum (Archaeological Museum of Corfu)

A sziget legnagyobb régészeti gyűjteménye is Korfu főváros látnivalói közé tartozik, melyet az óváros déli részétől nem messze található Régészeti Múzeumban tekinthetünk meg. Korfu Régészeti Múzeuma állandó kiállítást nyújt görög és római kori művészeti alkotásokból, továbbá a sziget történelmének fontos pillanatait is láthatjuk. A kívülről viszonylag jellegtelen, de belülről szépen felújított két szintes múzeumi épület 1962 – 1965 között épült, 1994-ben tovább bővítették, és legutoljára 2012 és 2016 között újítottak fel.

Régészeti Múzeum Korfu

A Régi Erődtől 750 méterre délre, 10 perc sétára lévő Régészeti Múzeum kedd kivételével minden nap látogatható, kifejezetten a történelmi látnivalók iránt érdeklők lelik benne kedvüket. Az itt kiállított leletek döntö többsége a korfui ásatásokról származik, és termenként, periódusok szerint láthatóak a görög, római és kora-keresztény emlékek. A leletek megtekintését görög és angol nyelvű tájékoztatók is segítik.

Korfu Régészeti Múzeum kiállítás
 • Egyéb nevei: Archaeological Museum of Corfu, Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας
 • Korfu Régészeti Múzeum koordináták és térkép: 39.618636, 19.921978

Az Új Város (New Town)

Az új városnegyed modern és mozgalmas része Korfu városnak, ahol számos üzlet, étterem és szálloda található. Itt élvezhetjük a szinte nagyvárosias, meglepően nyüzsgő életet, vásárolhatunk ajándékokat, betérhetünk a ruhaüzletekbe. Korfu fővárosának új városnegyede az Új Erődtől kezdődik, és egy teljesen másik oldalát mutatja meg Korfu városnak. Sétálóutcát is találunk árnyas környezetben, az épületek mentén sok kávézóval, kioszkokkal és rengeteg különféle bolttal.

Korfu belvárosa a modern városrész

Koordináták, hol található: 39.621781, 19.918755

Mon Repos Palota

A Mon Repos Palota egy gyönyörű neoklasszicista épület, amelyet II. György brit király ajándékozott leányának, amikor Korfu angol fennhatóság alatt volt. A palota az óvárostól messzebb, attól 2 kilométerre délre található, és gyönyörűen parkosított környezetben látogatható meg. Különlegessége még, hogy itt született II. Erzsébet királynő férje, Fülöp edinburghi herceg. Ma a Mon Repos Korfun múzeumként működik, és az itt található kiállítások bemutatják a sziget történelmét.

Mon Repos palota és múzeum

A kertbe gyalog tudunk bemenni, ahol a szerteágazó gyalogutak mellett még néhány ókori ásatást is megnézhetünk (a kert déli részén, a főépülettől 5-8 perces sétára). Ebben a városrészben Korfu fővárosának ókori elődje, Palaiopolis élte mindennapjait.

 • Nevei: Museum of Palaiopolis – Mon Repos, Μουσείο Παλαιόπολης, Κτήμα Mon Repos
 • Koordináták, hol található a térképen: 39.607656, 19.922716

Vlacherna kolostor (Monastery of Panagia Vlacherna)

Ez rendkívül bájos, Korfu egyik jelképének is számító kolostor a fővároshoz közel egy kis szigeten található. A Korfu főváros látnivalói közé tartozó Vlacherna kolostor a főváros déli részén, az óvárostól 4 kilométerre fekszik, mellette nagyon tágas parkolóval. Ez a hely egyben Kanoni kikötője is (Kanoni Harbour), ahol halászcsónakok és kis kirándulóhajók sorakoznak egymás mellett. A Vlacherna kolostor egy kis gyaloghídon keresztül közelíthető meg, a fehérre meszelt épületben pedig még egy apró ajándékboltot is találunk.

Amit érdemes megnézni Korfun, a Vlacherna kolostor

A festői helyszínen még egy kis kalandban is lehet részünk, ugyanis mivel Korfu repülőtere a Vlacherna kolostor mellett van, innen gyakran, szó szerint testközelből láthatunk repülőket landolni és felszállni! Ezt általában nem csak a felnőttek, de a Korfun nyaraló gyerekek is nagyon érdekesnek és izgalmasnak találják. Hab a tortán, hogy itt még egy kis hajókiránduláson is részt vehetünk, mivel a szomszédos Egér-szigetre, avagy a Pontikonissi szigetre innen indulnak kis csónakok.

A Vlacherna kolostorral szemben magasodó dombon étterem és kávézó is működik, ide a magasba lépcsőn kapaszkodhatunk fel. A magasból Korfu egyik legszebb kilátási pontja tárul a szemünk elő, ahonnan igazán festői a panoráma: egyben láthatjuk a kikötőt, a kolostort, a kőhidat, a Pontikonissi-szigetet és Korfu zöldellő dombjait.

Vlacherna kolostor Korfu városnézés
 • Nevei: Holy Monastery of Panagia Vlacherna, Ιερά Μονή Παναγίας Βλαχερνών
 • Vlacherna kolostor koordináták és térkép: 39.591301, 19.916621

Pontikonissi-sziget (Egér sziget)

Ez a festői kis sziget egyike a Korfu főváros környékén található legismertebb természeti nevezetességeknek. Az Egér-sziget, avagy a Pontikonissi a nevét a domború alakjáról kapta, amely egy egérre emlékeztet. Eme érdekességet jelzi még a görög elnevezése is, ugyanis a görög nyelvben a ‘Pontikos’ egeret jelent. Egy korfui helyi legenda Odüsszeusz híres hajóját nevezték Pontikonisinek, amit egy szörnyű tengeri vihar elpusztított, és a part közelébe vetett ki – a hajó roncsaiból pedig ez a kis sziget lett!

Pontikonisi

A Korfutól mindössze pár száz méterre a tengerből kiemelkedő Pontikonissi-szigetre látogatóként mi magunk is eljuthatunk, ugyanis kis kirándulóhajók látogatják. A vízitaxik a Vlacherna-kolostor előtti kis Kanoni kikötőből indulnak, nap közben folyamatosan hozzák-viszik a látogatókat, és a kis hajókra a jegyeket is ott, a helyszínen lehet megvásárolni, előre foglalni nem szükséges.

A Pontikonissi-szigeten egy zöldellő erdő közepén, a domb tetején egy kis templom is magasodik, mely térképeken ‘Holy Church of the Transfiguration of the Savior’ néven, azaz a Megváltó Színeváltozásának Temploma néven található. Egy kis lépcsőn lehet felsétálni hozzá, és kellemes természetes árnyékot adó környezetbe építették.

 • Egyéb nevei: Pontikonisi Church, Holy Church of the Transfiguration of the Savior, görögül Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
 • Koordináták és térkép: 39.586310, 19.917408 (csak kis hajóval elérhető Kanoni-kikötöből, a Vlacherna kolostor parkolója mellől)

Faliraki

A Faliraki strand Korfun egyike az óváros melletti tenger menti pihenőhelyeknek, ahol kávézók is működnek. A korfui Faliraki beach-ként is gyakran emlegetett sziklás parszakaszon gyakran fürdenek is, ezzel a főváros egyik központi strandjának számít. Ezt a látványos kis partszakaszt és az ide épült velencei stílusú épületet a Korfu és Igoumenitsa között közlekedő kompokról is remekül látni, de ha szemfülesek vagyunk, a régi erőd hídjáról is észrevehetjük. Megközelíteni Falirakit legegyszerűbben vagy az óváros északi részén sétával tudjuk, a régi erődtől 5-10 perc séta. Parkoló van mögötte, de az szinte mindig tele van.

Faliraki Korfu

Görögországban Rodosz sziget egyik legismertebb nyaralóvárosát is Falirakinak hívják, ahová a magyar nyaralók is előszeretettel utaznak a rengeteg jó étterem és kávézó, a sok szálláslehetőség, valamint a több kilométer hosszan elterülő gyerekbarát homokos part miatt. Mivel a rodoszi Faliraki ismertebb, mint a korfui, sokan meglepődnek hogy itt a fővárosban is van egy ilyen nevű hely. Itt Korfun Faliraki sziklás parttal rendelkezik, és mivel kevés fürdésre alkalmas strand van a fővárosban, néha meglepően sokan is összegyűlhetnek itt a legmelegebb nyári napok során.

Faliraki
 • Egyéb nevei: Faliraki Corfu, Faliraki beach, görög nyelven Φαληράκι Κέρκυρας
 • Koordináták és térképen: 39.626755, 19.924672

Anemomylos és a Garitsa-öböl

Aki Korfu főváros látnivalói között egy bájos kis szélmalmot is megtekintene, akkor érdemes meglátogatni az óvárostól bő másfél kilométerre fekvő Anemomylos épületét, avagy Korfuváros szélmalmát. A szépen restaurált építmény a Garitsa-öböl partján épült fel, előtte a tengerparton több mint másfél kilométer hosszú járdával, mely gyakorlatilag végigmegy a Régi Erődtől egészen a szélmalomig. Ha szeretnénk elsétálni a szélmalomhoz az óváros déli részéről, illetve a Régi Erőd környékéről, akkor gyalogosan tempótól is nagyban függően átlagosan háromnegyed órás – egy órás túrára számítsunk.

Szélmalom Korfun Anemomylos

A Garitsa-öbölnek is hívott korfuvárosi tengerpart mögött helyenként régi emlékművekkel is találkozhatunk. Itt emelkedik pl. a látványos Douglas-obeliszk is (The Douglas Obelisk, Οβελίσκος Ντούγκλα), amelyet Sir Howard Douglasnak állítottak emlékül, aki sziget egyik brit kormányzója volt 1835 – 1841 között.

Korfu főváros látnivalói közül az Anemomylos szélmalom környékén több kis fákkal teleültetett zöld teret (Anemomylos Park, Garitsa Grove), és néhány éttermet is találhatunk. Aki autóval érkezne ide, sokszor egyirányú utcákban fog közlekedni, parkolni az út mentén lehet több helyen is. A fehérlő kövekből épített szélmalomtól egy kis mólón kisétálhatunk egy apró világítoronyig is, előtte csónakok ringanak a tengeren.

Garitsa Korfu
 • Egyéb nevei: Anemomilos Windmill Corfu, Ανεμόμυλος
 • Koordináták és a helye térképen: 39.610783, 19.927216

Capodistrias Múzeum (Kapodistrias)

Az 1981-ben alapított korfui Capodistrias Múzeum Görögország első miniszterelnökének, az Európa egyik legkiválóbb diplomatájának számító Ioannis Kapodistrias emlékét őrzi. A családi birtokon kialakított múzeumban megtekinthetőek a Kapodistrias család személyes tárgyai, valamint a miniszterelnök életéről és munkásságáról szóló kiállítások. Végigkövetjük a miniszterelnök életét a korfui gyerekkorától egészen a napfliói meggyilkolásáig, és bepillantást nyerhetünk a legendás görög politikus egykori mindennapjaiba.

Kapodistrias Múzeum

A sziget kulturális látnivalói közé tartozó korfui múzeum meglátogatása elsősorban azok számára ajánlott, akik be szeretnének pillantani az 1800-as évek görög polgári életébe számos személyes tárgyon és festményen keresztül. A Capodistrias Múzeum Korfu fővárosának központjától 6 kilométerre, a Kokouritsa nevű családi birtokon fekszik, így leginkább autóval vagy motorral érdemes tervezni a látogatást – érdemes tudni, hogy a birtok szűk kis utakon át közelíthető meg. Apró érdekesség, hogy hivatalosan Korfu repülőterét is Ioannis Kapodistriasról nevezték el.

A korfui Capodistrias múzeum kiállítása

Korfu főváros szállásai városnézéshez

Nagyon gyakran felmerül az utazókban, hogy hol érdemes városnézéshez szállodát vagy apartmant foglalni a fővárosban. A gyakorlott utazóink szerint amennyiben városnézésre érkeznénk Korfura, akkor leginkább a főváros belvárosi részén, az óváros 1-2 kilométeres körzetében érdemes szállást foglalni.

Korfuvárosban a sok városlátogatásra érkező utazó miatt nagyon sok a hotel és az apartman, emiatt meglehetősen nagy a szórás az olcsóbbnak mondható helyektől az egészen exkluzív, sokcsillagos szálláshelyekig.

Korfu főváros szállásait ide kattintva találjuk, ahol elolvashatjuk róluk az utazói véleményeket, kalkulálhatunk árakat és foglalhatunk.

Korfuváros főváros apartmanok és szállodák, szállások

A külvárosi szállások ugyan akár olcsóbbak is lehetnek, de sok messze lévő helyről tömegközlekedéssel bejutni a városközpontba nehézkes is lehet, és sok utazó véleménye szerint azokat inkább akkor érdemes lefoglalni, ha autót vagy motort is bérlünk.

Érdemes tudni, hogy a belvárosi szállodák és apartmanok többségéhez nem tartozik külön parkoló.

A legjobb szállodák és apartmanok városnézéshez Korfun

Korfu repülőteréről helyi buszjáratok sűrűn közlekednek be a városba, mivel a városközpont a repülőtértől mindössze 3 kilométerre van. Természetesen a repülőtérről bemehetünk Korfuvárosba taxival is, amely drágább, de egyenesen a szállásig vagy annak közelébe visz.

Ha azonban nem városnézésre, hanem inkább tengerparti nyaralásra érkeznénk a szigetre, a főváros helyett érdemes más településeken szállást keresni. Ennek oka, hogy Korfuváros közvetlen közelében kevés a jó strand, a nagy helyi forgalom miatt gyakran hosszabb időbe is telhet kijutni a városból.

Korfu szigetének szállodáihoz és az apartmanokhoz ide klikkeljünk!

Korfu gyerekbarát szállások, szállodák és apartmanok

Miért érdemes elmenni városnézésre Korfu fővárosába?

Amint az fentebb is látható, Korfu fővárosa, avagy Kerkyra rendkívül érdekes hely, amely kifejezetten gazdag különféle nevezetességekben, kulturális és történelmi látnivalókban. Korfu fővárosában egy városnézés sok utazó véleménye szerint (és szerintünk is) Görögország egyik legszebb középkori városnegyedébe, illetve látnivalók sokaságához repít bennünket!