Korfu

Korfu sziget, Görögország

Görögország egyik legszebb és legzöldebb szigete Korfu, amely sok vélemény szerint a látnivalók és a családbarát strandok miatt kiemelkedően jó nyaralóhely. Az alábbiakban fontos tudnivalókat, képes leírásokat és információkat olvashatunk a repülővel, autóval és busszal egyaránt megközelíthető Korfu szigetről.

Olvassuk el az alábbi képes beszámolókat és leírásokat, és tudjuk meg, hogy hogyan utazzunk Korfura repülővel vagy autóval, melyek a szigeten a legjobb nyaralóhelyek, és hogy hol érdemes szállást foglalni. A legtöbb utazó számára kiemelten fontos dolgokkal is foglalkozunk, hogy mit érdemes megnézni Korfun és melyek a legjobb strandok a vélemények szerint, hogy mit kell tudni ezekről a helyekről, és hol találunk rejtett gyöngyszemeket.

Korfu szállásairól véleményeket, értékeléseket, árakat ide kattintva találunk!

Korfu guide

Canal D’Amour, a Szerelmesek Csatornája

Canak D'Amour Korfu Sidari a Szerelmesek Csatornája

A Szerelmesek Csatornája, avagy a Canal D’Amour Korfu egyik leghíresebb látnivalója, mely Sidari nyaralófaluban található, a sziget északnyugati részén. A görög legendák szerint ha egy pár lesétál ide és együtt úszik ebben a bájos kis korfui öbölben, akkor a szerelmük örökké fog tartani. A jellegzetes homokkő sziklafalairól első pillantásra is felismerhető Canal D’Amour Sidari fő nevezetességének számít, de Korfu sziget …

Canal D’Amour, a Szerelmesek Csatornája Tovább »

Achilleion Palota (Sissi kastély)

Achilleion Sissi kastély Korfu

A Sissi Kastély, más néven Achilleon Palota Korfu egyik legjobb látnivalója, amely Erzsébet császárné nyári rezidenciája volt. A múzeum és annak gondozott kertje szép emléket állít a görög mitológiának és Sissi emlékének.

Agios Georgios Pagon

Korfu Agios Georgios Pagon

Agios Georgios Pagon Korfu sziget egyik kedvelt nyaralóhelye, mely a nyugati parton fekszik, és hosszú homokos stranddal rendelkezik. Sok éttermet és szupermarketet találunk itt, továbbá szálláslehetőségek is vannak.

Paleokastritsa, Korfu egyik legszebb nyaralóhelye

Paleokastritsa Korfu

A gyönyörű Paleokastritsa Korfu legszebb részének nyaralófaluja, mely csodálatosan tiszta vizű strandokkal rendelkezik. A sok helyi látnivaló és a természeti szépségek miatt nem csak Korfu, de egész Görögország egyik legszebb fekvésű települése sok szálláshellyel, étteremmel és számos izgalmas környékbeli programlehetőséggel.

Korfu tenger hőmérséklet

Korfu tenger hőmérséklet

A tenger hőmérséklete Korfu körül. Hol lesz leghamar meleg a tengervíz, milyen hőfokú a tenger, és mikor érdemes fürdeni. Mik a legmelegebb vizű strandok a szigeten.

Sidari (Korfu)

Sidari Korfu

Sidari az egyik legjobb nyaralóhely Korfun, amelynek homokos strandjait, köztük a híres Canal D’Amourt és a város kellemes hangulatát sok utazó kedveli. Teljes leírás Sidarir látnivalóiról, a legjobb helyi szállásokról és az itteni éttermekről, mit érdemes itt csinálni és hova érdemes kirándulni menni.

Messonghi (Korfu)

Korfu Messonghi

Korfu keleti oldalán fekvő nyaralóhely, Messonghi igazán népszerű hely. Képes leírás hogy milyen információkat érdemes tudni róla, mik a legjobb nevezetességek és látnivalók a közelben, és megnézzük azt hogy milyen Messonghi strandja és a legjobb helyi szállások.

Moraitika (Korfu)

Moraitika Korfu

Moraitika Korfu egyik híres nyaralóhelye, ahol sok éttermet, nyüzsgést és hosszú tengerpartot találunk. Képes leírás Moraitika faluról, hogy mit kell tudni róla és mit érdemes megnézni.