Zakynthos gyerekkel

Zakynthos gyerekekkel

Görögországban Zakynthos gyerekekkel megfelelő választás, ha családi vakációra indulnánk. A kisebb és nagyobb gyerekekkel való nyaralás során ezen a helyen a család minden tagja megtalálhatja magának a tökéletes kikapcsolódási lehetőségeket.

Zakynthos gyerekbarát strandjain a legkisebb gyerekek is biztonságban pancsolhatnak, de a Zakynthosra gyerekkel történő utazás mellett nem csak a tengerpartok szólnak, hanem több más indok is szóba jön. Mivel sok család érdeklődik, hogy milyen az utazás Zakynthosra gyerekkel, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy milyen információkat érdemes erről tudnunk.

Zakynthos gyerekbarát helyei
Zakynthos gyerekekkel is jó választás lehet a családoknak

Hogyan érdemes Zakynthosra utazni gyerekekkel?

Mivel Zakynthos autóval vagy busszal Magyarországról csak nagyon hosszú, akár 18-24 órás utazással érhető el, a gyerekeknek így 8-10 éves korig elsősorban repülővel ajánlott az utazás. Ennek kivitelezésére a hazai utazási irodák repülős utazási ajánlatai mellett évek óta a Ryanair és a Wizzair zakynthosi járatai is igénybe vehetőek, szállások terén pedig kifejezetten sok az egyéni foglalási lehetőség a gyerekes családok számára is.

Gyerekbarát Zakynthosi szállások kereséséhez kattintsunk ide!

Autóval vagy busszal Zakynthos azért kevésbé komfortos a gyerekek, pláne a legkisebbek számára, mivel a magyar határoktól 1350 – 1400 kilométerre található kikötőkből még át is kell kompoznunk a szigetre, ami tovább növeli a hosszú menetidőt. A repülős utazás időtartama Zakynthosra a felszállástól a landolásig ezzel szemben mindössze két óra, amit a gyerekek sokkal jobban tolerálnak.

Utazás Zakynthosra gyerekkel

Milyen a nyaralás Zakynthos szigetén gyerekekkel?

Ha felmerül gyerekekkel Zakynthos, mint nyaralási úticél, akkor ezzel nem tévedhetünk nagyot Görögországban. A gyönyörű természeti környezetnek köszönhetően Zakynthos szigete szép tájakat és gyerekbarát strandokat kínál, amelyek megfelelnek a gyerekek kíváncsiságának és aktív életmódjának. A gyerekek élvezhetik a sok helyen homokos, lassan mélyülő és nyugodt vizű partokat, a kristálytiszta vizet és a változatos természeti képződményeket.

A biztonság és vendégszeretet gyerekeknél különösen fontos, és a zakynthosi vendéglátók híresek a vendégszeretetükről és a családcentrikusságukról. A helyiek és a Zakynthoson a turizmusban dolgozók legtöbbje barátságos és gondoskodó, így a gyerekek is érezhetik magukat, mintha otthon lennének. A szigeten a környezet a legtöbb helyen biztonságosnak tekinthető, ami ideális a gyerekekkel utazó családok számára.

Tsivili strandja gyerekekkel Zakynthoson
Zakynthoson Tsivili az egyik leggyerekbarátabb hely, ahogyan Agios Sostis és Laganas is annak számít

Zakynthos üzleteiben a kisebb gyerekek számára is szinte minden megtalálható, amire szükség lehet a pelenkáktól a bébiételekig, törlőkendőkig, játékokig. A nyaralóhelyek szupermarketei igyekeznek ezeket a dolgokat rendszeresen tartani, hiszen a nyaralók közül sokan érkeznek Zakynthosra gyerekekkel családi nyaralásra is.

Zakynthos gyerekbarát strandjai

Gyermekbarát strandok terén Zakynthos nem szégyenkezhet, ugyanis a sziget számos olyan stranddal büszkélkedhet, amelyek gyerekekkel is kiválóan alkalmasak. A déli és keleti homokos partok lassan mélyülő tengerrel ideálisak a gyerekek pancsolásához és úszásához. A leginkább gyerekbarát strandok Zakynthoson Agios Sostis, Laganas és Kalamaki környéke, Tsivili a keleti oldalon, illetve Vasilikos a sziget déli részén. Ezeken a településeken a tenger szinte mindenhol homokos és gyakran nyugodt, ahová sok család érkezik gyerekkel. Ezeken a helyeken néhol még akár teknősökkel is találkozhatnak a gyerekek.

Zakynthos legjobb strandjai gyerekeknek
Zakynthos déli és keleti oldalán sok a sekély, homokos tengerpart, amely gyerekek számára tökéletes

A nyugati oldala Zakynthosnak a kisebb gyerekek számára kevésbé jó a véleményünk szerint, mivel ott a legtöbb part hirtelen mélyülő, meredek és sziklás vagy kavicsos. A híres Navagio beachet, Porto Limnionast vagy Porto Vromit emiatt már kicsit nagyobb gyerekekkel érdemes meglátogatni. Ha esetleg sziklás, köves parton járunk, vízicipőt a tengeri sünök és az éles sziklák ellen feltétlenül viseljenek a gyerekek, de akár mi is.

A gyerekek tengeri környezetvédelmet is tanulhatnak Zakynthoson, mivel az itt élők nagy hangsúlyt fektetnek a tengeri teknősök, az itt élő és fészkelő Caretta Caretta faj védelmére. A gyerekeknek lehetőségük van részt venni a teknőskölykök kikelése és a tengerbe való visszahelyezése programokban, ami egyedülálló és emlékezetes élmény lehet számukra.

Alykanas Zakynthos gyerek strand

Zakynthoson viszonylag sok szórakoztató és aktív program várja a gyerekeket, és különféle vízi sportokkal, pl. kenuzás, biciklizés vagy akár lovaglás lehetőségével színesíthetik a napjaikat. A homokos tengerparton a homokvárak építése különösen jó móka Zakynthoson a gyerekeknek, sokszor látni kisgyerekeket homokozni a strandokon. Ha nem viszünk a nyaralásra olyan játékokat, mint a műanyag lapát, vödör, ásó, stb, akkor többek között Agios Sostis, Laganas, Kalamaki és Tsivili helyi boltjaiban is vásárolhatunk ilyen dolgokat a kicsiknek.

Programok gyerekeknek Zakynthoson, gyerekbarát strandok

Aktív pihenés a gyerekeknek

A gyerekeket sok minden érdekelheti, így Zakynthoson lehetőségük van megismerni a görög kultúrát, történelmet és hagyományokat. A szülők meglátogathatnak velük néhány múzeumot, ókori romot és tradicionális falvakat, amelyek izgalmas és tanulságos élményeket nyújtanak a gyerekeknek. A sziget bájos fővárosának a kikötője is élmény lehet a gyerekek számára, és ne felejtsük el a teknőslest sem, mivel teknősökkel akár ott a kikötőben is összefuthatunk, amint a tengerben úszkálnak.

Zakinthos teknős

A sziget kiváló infrastruktúrával rendelkezik, amely megkönnyíti a gyerekekkel utazó családok életét. Kényelmes szálláslehetőségek, éttermek és üzletek könnyedén elérhetők a legtöbb településen. A görög konyha ráadásul nagyon sokféle ízt kínál, amelyek a gyerekeknek is ízleni fognak. Friss gyümölcsök, zöldségek, olajbogyók és helyi sajtok lehetőséget adnak a gyerekeknek, hogy megkóstolják az egészséges és ízletes ételeket. Amelyik csemete mégis inkább a gyorsételeket, mint a pizzát vagy hamburgert kedveli, ők sem maradnak éhen, ugyanis több pizzázó és gyorsétterem is van. Zakynthos legjobb éttermei közül sok tart gyerekmenüt, amit az étlapokon is láthatunk, és ahol a tér megengedi, ott gyereksarok is több helyen van néhány játékkal.

Zakynthos legjobb éttermei gyerekeknek

A helyi szupermarketekben minden beszerezhető, ami a gyerekek számára fontos lehet, még a legkisebbek számára is. Zakynthos fővárosának környékén a nagyobb szupermarketek találhatóak, de kisebb üzletek minden településen vannak. Az ismert márkák közül a szigeten működik Express Market, My Market, és Kritikos is, de számtalan más kisebb vállalkozás is tart üzletet széles választékkal.

A sziget kellemes éghajlata a nyaralást támogatja gyerekekkel: Zakynthos szigetén mediterrán éghajlat uralkodik, amely kellemes időjárást és meleg nyári hónapokat jelent. Mivel azonban a nyaralószezonban nagy forróság is lehet, mindig óvjuk a gyerekeket naptejjel, igyanak sok folyadékot, és a legmelegebb órákban figyeljünk rá, hogy csak keveset tartózkodjanak a napon!

Zakynthos gyerekbarát szállás

Zakynthos legjobb szállásai gyerekeseknek

Hol érdemes szállást foglalni gyerekekkel Zakynthoson? Erre viszonylag egyszerű a válasz, mivel összegyűjtöttük gyerekbarát nyaralóhelyek listáját, amelyeket a vélemények a legjobbnak tartanak ebből a szempontból. Amennyiben Zakynthos szigetére gyerekkel utazunk, a legjobb helyek Agios Sostis, Laganas, Kalamaki és Tsivili lesznek. Ennek az oka, hogy ezek a nyaralóhelyek jól felkészültek a gyerekekkel utazókra, az üzletekben és éttermekben sok helyen gondoltak a gyerekekre is, így családosok is előszeretetel választják őket nyaralási helyszínként Zakynthos szigetére utazva repülővel vagy autóval.

Zakynthos apartman szálloda gyerekkel

Ezeknek a gyerekbarát Zakynthosi nyaralóhelyeknek a strandjai a legtöbb helyen lassan mélyülnek, a tenger nem hullámzik annyira, és a part gyakran homokkal borított, mely a kisebb gyerekeknek is tökéletes. Zakynthos ismert nyaralóhelye még Argassi, de kisebb gyerekekkel utazásnál ez a falu abból a szempontból kevésbé jó, hogy Argassi strandja sokkal kisebb és szűkebb, mint a többié.

Zakynthos gyerekbarát szállásaihoz kattintsunk ide, vagy az alábbi képre! Nézzük meg a szállodák és apartmanok értékelését, nézzük meg az árakat és foglaljuk le a számunkra legmegfelelőbb szálláshelyet.

Zakynthos szállásai

Zakynthos szigete gyerekekkel a fentiek miatt kifejezetten ideális úticél lehet a családok számára. A lenyűgöző természeti szépség, a barátságos helyiek, a gyermekbarát strandok és a változatos programlehetőségek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak mind a gyerekeknek, mind a szülőknek!