Messonghi (Korfu)

Korfu Messonghi

A Korfu keleti oldalán, Görögország szárazföldi része felé néző Messonghi nyaralófalu (találkozhatunk vele Mesongi, Μεσογγη néven is) már több, mint negyven éve fogadja a szigetre érkező turistákat. Ezen idő alatt Messonghi Korfu meglehetősen jól kiépült üdülőhelye lett sok szállodával és apartmannal, csakúgy min a település közvetlen szomszédja, Moraitika.

Ez a térség érdekes módon több mint kétezer évvel ezelőtt már rómaiak körében is népszerű volt Korfu szigetén, akik már akkor szintén pihenőhelyként ismerték ezt a kisvárost, és több iratukban megemlékeztek az itteni fürdőkről, villákról és az üdülési lehetőségekről.

Messonghi

Az alábbiakban összegyűjtöttük a fontos információkat, átnézzük Messonghi látnivalóit, hogy milyen a strandja, illetve miért érdemes ide jönni és mit érdemes itt megnézni. Szállásfoglalás előtt ne felejtsük el megnézni a helyi szállodákról és apartmanokról az értékeléseket és beszámolókat.

Szállások Messonghiban: a véleményeket, árakat és értékeléseket itt találjuk.

Messonghi Korfu szálloda és apartman

Hol található Messonghi Korfu szigetén

Messonghi Korfu keleti oldalán fekszik, a sziget fővárosától nagyjából 20 kilométerre délre. Mivel ez már Korfu délebbi része, innen nem Albánia partvidét, hanem már Görögország partjait látjuk a messzeségben, ugyanis Messonghi nagyjából Igoumenitsa város kikötőjével fekszik egy vonalban. Igoumenitsa azért nagyon fontos hely, mivel innen indulnak a kompok Korfura, és aki autóval vagy busszal jön, be kell mennie ebbe a városba. A kompok azonban nem egyenesen ide Messonghiba, hanem Korfu fővárosának nagy kikötőjébe hajóznak be.

Messonghi térkép

Korfu repülőterétől Messonghi 20 kilométerre van, ahonnan a reptéren bérelt autóval, taxival vagy távolsági zöld busszal (green bus) lehet eljutni ide ha nincs más transzferünk. Az egyénileg autóval érkezők a főváros kompkikötőjéből 22 kilométeres távolságra és forgalomtól függően 30-45 perces utazásra számítsanak. Korfuvárosból főút halad le Messonghihoz, ami közben útba ejti Benitses nyaralófalut is, sőt mielőtt még célba érnénk, áthaladunk a közvetlenül szomszédos Moraitikán is. Ez a két városka, Moraitika és Messonghi gyakorlatilag egybeépültek, és mindkettő a repülővel, busszal és autóval korfui nyaralásra érkezők egyik kedvelt pihenőhelyének számít.

Messonghi

Információk Messonghiról, amit érdemes tudni nyaraláshoz

A városka házai közül a legtöbb 500-600 méteres távolságon belül épült a tengerhez: Messonghi Korfu azon települései közé tartozik, ahol a főút ugyan nem a tengerparton halad végig, de több kis utca ágazik le róla a strand felé. Az utcák elején sok helyen hirdetőtáblák is vannak, hogy milyen apartmanok, szállodák, éttermek és üzletek vannak arrafelé. Messonghi főútja a nyaralóhely legforgalmasabb része, így sok helyen járda is van az út mellett. A buszmegállók is itt vannak, ahonnan északra a fővárosba megy a járat, kint gyakran az aktuális menetrend is kint van. Itt kint a főutcán ajándékboltokat, szupermarketet, trafikot és autókölcsönzőt is találunk. Ez a kinti főút köti össze Messonghit Moraitikával is, át is lehet sétálni egyik helyről a másikra.

Korfu Messonghi

Messonghi központi részének számít még a városkát kettőszelő kis folyó menti utcák és az itt lévő kikötő. Utóbbi ugyanis nem a tengeren van, hanem a hajók bent a torkolatban vannak kikötve. Figyelem, a folyón híd csak a főúton van kint, a torkolat mögött 500 méterre! A városka fő strandját is ezen a részen, a folyó torkolatától északra és délre találjuk, amely a leginkább kiépített terület ezen a parton júniustól szeptemberig sok napernyővel, vízisport lehetőségekkel.

Messonghi látnivalók

A parkolás Messinghiban autóval a főúton néhány helyen az út mellé lehúzódva, vagy a leágazó kis utcákban van hely, illetve néhány nagyobb ingyenes parkolóterületet alakítottak még ki. A boltok, szupermarketek vásárlási lehetőségekkel és ajándék üzletek Messonghiban nem csak a főúton kint, hanem a tengerhez leágazó kis utcákban is vannak: például a folyótól délre szinte a tenger mögött fut is egy kis utca, és abban is találunk pékséget, ATM automatát. Fontos információ, hogy bankkártyát vásárláskor az üzletekben szinte mindenhol elfogadnak.

Messonghi Korfu

Az éjszakai élet Messonghiban korfui viszonylatokban közepesen élénknek mondható, amikor a legtöbb bár és kávézó megtelik, és az utcákon júliusban és augusztusban sokan sétálgatnak. Általában nincs mindenhol tömeg, de a főúton kívül több utca is forgalmasabb és nyüzsgőbb lesz. A diszkók itt nem jellemzőek annyira, de bárok időnként szoktak szervezni zenés estéket.

Messonghi éjszakai élet

Messonghi látnivalói, mit érdemes megnézni

Az egyik legérdekesebb rész a nyaralók számára a nyaralóvárost kettészelő zöld vizű kis folyó, amely itt torkollik a tengerbe. Messonghi kikötője is itt, a torkolatban van, nem pedig a tengeren, bár itt inkább csak kis csónakok és kisebb hajók szoktak kikötni. Amennyiben hajókirándulásra szeretnénk menni Messonghiból, nézzünk szét itt a kikötőben is, sok helyen vannak szórólapok és jegyeket a helyi turisztikai irodákban (pl. Messonghi Travel Center) is lehet vásárolni az aktuális program szerint. Még a csodálatosan kéklő strandjairól híres, Korfuhoz közel fekvő Antipaxosra és Paxosra is kínálnak hajókirándulásokat.

Messonghi kikötője Korfun, hajókirándulások és fakultatív programok

A helyi strandon csónakbérlés is igénybe vehető, és akár egész napra bérelhetünk kicsi, 4-6 személyes motorcsónakokat és bejárhatjuk velük a környező partvidéket jogosítvány nélkül.

Messonghi látnivalói közül említésre méltó a vele szomszédos Moraitika ófaluja, mely egy dombokra épült bájos kis falurész. Moraitikában ezen felül egy kis római fürdő is megtekinthető (ingyen) a főút mellett. Néhány kilométeren belül olyan apró, de bájos kis falvakat látogathatunk meg mint Agios Dimitrios, ahonnan a kilátás is szép Korfu keleti partvidékére, ahol ezek a városkák fekszenek. Chlomos egy másik kis apró közeli falu, ahonnan a nyugati partra néző panorámát is találunk a tradícionális kőházak közül.

Nevezetességek, mit érdemes megnézni Messongi környékén

Érdemes kirándulni Messonghiból Korfu nyugati részére, ahol 10 kilométerre a homokdűnés strandok közül a Chalikounas beachet és Issos strandját emelik ki a legtöbb vélemény. További szép strandok még nyugaton Agios Gordis beach és a Glifada beach, de ezek már érezhetően messzebb fekszenek 15 – 20 kilométeres távolsággal. A csodálatos smaragd öbleiről híres Paleokastritsa bő 40 kilométer, de oda autóval vagy motorral akár másfél utazási idővel is számolhatunk.

Korfu fővárosa, a táblákon Kerkyraként jelölt Korfuváros bő 20 kilométerre található Messonghitól, de nagyon érdemes meglátogatni autóval, motorral vagy akár hely busszal. Korfu főváros látnivalói közül az óváros nagyon látványos, tele fotogén utcákkal, számos érdekes múzeummal, középkori erődökkel, és rengeteg üzlettel a hosszan elnyúló bazársorokon. Ez a program akár egy napos elfoglaltságot is jelenthet, annyi minden van itt. Az élet sosem áll meg Korfuvárosban, az utcák tavasztól őszig pezsegnek, az utak forgalma ehhez mérten elég nagy.

Látnivalók és mit érdemes megnézni

Messonghi látnivalói között említést érdemel az alig 6 kilométerre fekvő kis bizánci eredetű történelmi nevezetesség, a Gardiki erőd (Gardiki Fortress) mely egy ovális alapterületű kis vár. Korfu legnagyobb tava, a Korission tó sincs túl messze, mely a fentebb már említett nyugati parti Chalikounas beach mögött terül el, gyakorlatilag éppen a strand háta mögött!

A méltán híres Sissi kastély, avagy az Achilleion éppen Messonghi és Korfu fővárosa között fekszik, a nyaralóvároskától 12 kilométerre. A magyarok kerében is kedvelt Erzsébet, azaz Sissi egykori rezidenciájához a tengerparti főútról kanyarodik le út, Achilleio (Αχίλλειο) jelöléssel. Korfun nagyon sok a látnivaló, így bármerre is indulunk, sok szép történelmi és természeti látványossággal fogunk találkozni.

Milyen Messonghi strandja, a Messonghi beach?

Messonghi strandját Korfun sok néven ismerik, hiszen a Messonghi beach, a Paralia Mesoggi, vagy a görög nyelvű Παραλία Μεσογγη elnevezéssel a térképeken és élőben a városban is találkozhatunk. A központi strandrészt a városkát átszelő kis folyó déli részén találjuk, de attól északra is vannak kialakítva fürdésre alkalmas partszakaszok, és egy idő után összeér a szomszédos Moraitika strandjával.

Messonghi beach

A parton sok helyen vannak bérelhető napernyők és napágyak, de a központtól kicsit távolabb bárki leszúrhatja a napernyőjét! Mivel Messonghi strandja Korfu keleti oldalára néz, a tenger kifejezetten nyugodt, ahol szinte mindig sima a víztükör. A víz sok helyen itt lassan illetve közepesen mélyül, amely a vélemények szerint a gyerekek számára is megfelelő lehet. Fontos tudnivaló és ezt sok vélemény is osztja, hogy a Messonghinál a strand leginkább kavicsos és sóderszerű aprókavicsos. A homokos foltok itt viszonylag ritkák, ebben hasonló a közeli Moraitikához.

Messonghi Korfu melegebb vizű tengerpartjai közé tartozik, ahol a tenger hőmérséklete nyáron általában nem olyan hirtelen változó, mint a nyugati oldalon. Itt nagyon ritka az olyan nagy hullámzás, ami pár fokkal le is hűthetné a vizet akár egyik napról a másikra.

Messonghi strand

Vízisportokra is lehetőség van itt, van ahol bérelhető vízibicikli, kajak, kenu, és néhol jogosítvány nélkül vezethető motorcsónak is. Mivel Messonghi strandja, a Messonghi beach nagyon hosszú, több helyen is találunk éttermeket és bárokat a parton, a folyó torkolatától északra és délre egyaránt. Az utazói vélemények többsége alapján a strand Messonghiban úszni, felfrissülni tökéletes, és a hangulat is sok helyen nyugodt nap közben a parton. Korfu strandjai között itt a környéken, azaz délkeleti oldalon még sok hasonló kiépített fürdőhelyet találunk.

Messonghi strand

Milyenek Messonghi szállásai, hol érdemes szállást foglalni

A nyaralóvárosban szállodák, apartmanok és studiók egyaránt kivehetőek, viszonylag jól felkészült az utazókra. Nyáron természetesen a helyek itt is betelnek, mivel Korfu népszerű települései közé tartozik. Sokak számára lehet fontos információ, hogy Messonghi szállásai közül a legtöbb viszonylag sík területre épült, ahol a meredek dombok vagy hegyek nagyon ritkák, és csak a település szélén, illetve hátul vannak ilyen területek.

Ha egyénileg utaznánk Messonghiba, látni fogjuk hogy az utazási irodák által magyar vendégeknek kínált néhány apartmanon, studión és szállodákon kívül érezhetően több foglalható. Ismertebb helyi szállodák a négy csillagos Messonghi Beach Hotel, a felnőttek vendégeket fogadó Kairaba Mythos Palace Hotel, a nem olcsó, de kimagasló minőségű szobákat és lakosztályokat kínáló Olivar Suites Hotel, a három csillagos Nasos Hotel, az Aquarius Beach Eco Hotel, vagy az általában kedvező áron foglalható, kétcsillagos Pantheon Hall Hotel.

További helyi apartmanokhoz és szállodákhoz ide kattintsunk: Messonghi szállásai, a vélemények és árak!

Messonghi szállások, vélemények

Érdekes információ lehet még több utazó számára, hogy a szálláskereső oldalakon a város északi felének szállásait gyakran Moraitikához sorolják, ezeket itt találjuk: Moraitika szállásai és Messonghi északi felének apartmanjai és szállodái

Messonghi szállások

Amiért Messonghi Korfu kedvelt nyaralóhelye

A zöld erdőségekkel körülvett, viszonylag sík terepen elterülő korfui falut a legtöbb utazói vélemény általában dicséri. A sok helyi étterem közül akár minden nap máshol fogyaszthatunk, de mivel több nagyon jó értékelésű taverna is működik itt, van rengeteg elégedett visszajáró vendég is estéről-estére.

A helyi programlehetőségek terén Messonghiban hajókirándulások, autó- és motorbérlési lehetőségek vannak, és természetesen a néhány kis üzletben bazározhatunk is . A sziget fővárosa busszal, autóval vagy motorral is elérhető, és sokfelé tudunk kirándulni innen. Mivel Messonghi strandja nem hullámzik erősen, így a kisebb gyerekek is nyugodtan és biztonságosan pancsolhatnak a vízben.

Vélemények Messonghiról

Ami kevésbé tetszik itt a nyaralóknak

A helyi strand nagyon hosszú, de keskeny is (a legtöbb helyen 5-10 méteres), mivel a tenger mögött alig pár méterre már a helyi szállodák, apartmanok és éttermek sorakoznak egymás mellett. Emiatt aki a nagy és tágas strandokat kedveli, azok véleménye szerint ez a part szűkösnek bizonyulhat. A helyi strandot érintő negatív vélemények közé tartozik még néhány utazónál az a körülmény, hogy Messonghi strandján sóderszerű a part a legtöbb helyen, azaz Korfu szigetén itt leginkább aprókavics és kavicsos part. Aki a teljesen homokos, vagy puha homokos strandot szereti, a város közelében elég kevés ilyen helyet találhat. Van olyan utazási iroda, aki Messonghi strandját finom aranyhomokos partként írja le, de ez nem fedi a valóságot itt a legtöbb helyen. Vannak ugyan itt-ott homokos részek, de a másfél-két kilométer hosszú tengerparton összességében nem túl sok.

A település kapcsán jegyzendő meg tovább, hogy a sokak szerint Korfu legszebb részének tartott északnyugati régió (Paleokastritsa és 10-20 kilométeres környéke) viszonylag messze van innen, 40-60 kilométerre útvonaltól függően, amely másfél – két órás utazást is jelenthet.

Tippek, ötletek és programok

 • Utazzunk be Korfu fővárosába egy városnézésre, hiszen bérelt járművel, helyi buszjárattal, sőt nyaranta szervezett fakultatív programmal is elérhető.
 • Béreljünk autót vagy motort és fedezzük fel Korfu legjobb helyeit, rejtett gyöngyszemeit. Kanyarodjunk fel olyan bájos közeli falukba, mint Agios Dimitrios, Moraitika ófaluja, vagy látogassuk meg a Sissi palotáját, az Achilleiont.
 • Ne felejtsünk el kisétálni a folyó torkolatához és megnézni benne a kis kikötőt a csónakokkal.
 • Menjünk el hajókirándulásra, melyek közül az egyik legjobb program a Paxos – Antipaxos szigetek meglátogatása hajóval.
 • Üljünk be Messonghiban a legjobb helyi éttermekbe, mint amilyen Mama’s, a Mojo’s, a Minore, a To The Butcher, vagy a Bacchus.
 • A tengerpartról megnézhetjük a napkeltét is, ahogyan Görögország szárazföldi része felől felkel a nap.

Messonghi beszámolók és vélemények

 • K. Péter
  „A teljesen átlagos külsejű Messonghi Korfu klasszikus mediterrán nyaralóvároskája, ahol igazából nincs semmi extra, mégis jó helynek tartom. Amin meglepődtem amikor itt voltam, hogy mennyi szálloda épült itt. A környék hangulata egyébként tetszett, és sok volt a barátságos helyi, akik szinte mindig mosolyogva fogadtak minket. Burgerezőtipp a MOJOS King of Burgers, mondhatom hogy nagyon bejött. A helyi strand valóban nem a legszebb és tényleg inkább sóderszerű, de ettől függetlenül nem volt rossz. Aki izgalmas keres, menjen át a nyugati oldalra, ott láttunk hullámzást is. Autóbérlőcég kint a főúton van legtöbb, mi is ott béreltünk 3 napra. Az időjárás kegyes volt hozzánk, végig napos időnk volt (mondjuk júliusban mérges lettem volna, ha nincs) és a tenger sem volt már hideg, sőt. Mi a Nikkis Studiosban voltunk, ami igazából semmi extrát nem nyújtott, teljesen átlagos szálláshely volt, de nekünk megfelelt és szívesen gondolunk vissza rá.”
 • T. N. Anna, 48 éves:
  „Szerettem volna egy nyugodt nyaralást, és Messongi igazából pont ezt nyújtotta június elején. A strand és az utcák még csendesek voltak, de azért nem kihaltak. A falu egy klasszikus nyaralófalu, sok látnivalója nincs, viszont sok a koktélbár és az étterem. Aki szépet akar látni Korfun annak mindenképpen érdemes autót bérelnie vagy motort. Motorral sokkal könnyebb parkolni, de a forgalom már júniusban is nagy volt az utakon, oda kellett figyelni. A kedvenc látnivalóim a közelben a Sissi kastély (naná hogy elmentünk) volt, a főváros (csodálatos velencei utcákkal) és Paleokastritsa (messze van, de nagyon szép). Lementünk a hírhedt Kavosba is, de természetesen már akkor is tele volt angol és nap közben már illuminált fiatallal, na oda én nem mennék nyaralni semmi pénzért. Az előre lefoglalt Rossis Hotel perfekt hely volt szállásként. Szuper helyen volt, minden közel hozzá (a strand is!), az alkalmazottak meglepően kedvesek voltak. Ami nem tetszett, az a helyenként szemetes út széle volt, sajnos azzal nem mindenhol foglalkoznak.”
 • S. -né Olga, 51 éves
  „Szerintem azoknak jó hely Messonghi Korfun, akik egy szép környezetű, nem túl nagy, de azért nem is kicsi nyaralóhelyet keresnek. Mi minden nap máshol ettünk, tényleg sok étterem közül lehet választani. Átsétáltunk a közeli Moraitikába is, de érdemes tudni hogy tényleg egybeépültek, ám járda nincs mindenhol a főúton! Sétakor figyelni kell a forgalmat, mert rengeteg turistabusz és autó jár, mondhatni szünet nélkül folyamatosan. A helyi strandon jókat úsztam, de úgy láttam hogy a képeslapi szépségért Korfu nyugati oldalára kell átmenni. Vagy esetleg Antipaxosra hajókirándulással, ott a számunkra legcsodálatosabb tengerszínt láttuk!”
 • Eszter
  „A görög vendégszeretet valóban megmutatkozott a korfui Messonghiban, bár mi a szigeten egyébként sok helyen éreztük ezt. Az éttermekben és a kávézókban mindig nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Bulizásra nem annyira jó hely, inkább sok bár van, a diszkók nem annyira jellemzőek. Mi robogót béreltünk a párommal és körbemotoroztuk a szigetet. Készüljön mindenki, Korfu nem kicsi! Többek között Sidariba is el akartunk menni, de végül letettünk róla, amikor már láttuk hogy milyen messze van innen.”
 • Zoltán:
  „Az éjszakai élet is megfelelt az elvárásaimnak. A bárok kínálata elég változatos, mindig találtunk olyan helyet, ahol jól éreztük magunkat. A fiatalabb generáció számára Korfun Messonghi nem rossz úti cél, de mi például diszkót nem találtunk amikor itt voltunk, pedig kerestük és még helyieket is kérdeztünk. Elrobogóztunk a repülőtérhez, ahol megnéztük a felszálló és leszálló repülőkhet a hídnál, az hatalmas élmény volt. A Sissi kastély felújítás miatt sajnos épp zárva volt, oda nem tudtunk bejutni.

  Paleokastritsa nagyon messze van, szerintem két órát simán motoroztunk odáig, úgy is hogy csak párszor álltunk meg addig fényképezni. Az utakon rengeteg a bérelt autó és motor is bőven akad, nagyon figyelni kell rájuk. Néha a szerencsén múlott hogy nem ütöttek el bennünket, mondjuk mi sem óvatoskodtunk. Autóval a parkolás pár helyen szó szerint kaotikus, főleg a nyugati oldalon ahol kis utak vezetnek le a strandokhoz és sokszor nincs a végén normális parkoló, ott motorral egyértelműen jobb. Mi Messongiban a 75 Steps Apartmanban szálltunk meg, ami nagyon jó kis szállás kedves tulajjal és szép kilátással! Ez inkább az egyéni utazóknak ajánlott, ahol van autó is, mert a part egyébként innen 20-25 perc séta, mi is szinte mindig robogóval mentünk le.”
 • Mária 37 éves:
  „Ami nekem különösen tetszett, az a természeti szépségek sokszínűsége. Korfun a hegyek és a tenger egyaránt elbűvölőek, amolyan igazi görögös. Messonghiból, ahol a szállásunk volt felmentünk egészen apró falukba, ahol a madár se járt! A kilátás nagyon szép sok helyen, Agios Dimitrios és Chlomos két kis festői falu a környéken, amit ajánlanék. Előre szólok, a szigeten az utak nagyon kanyargósak és a navink sokszor kifejezetten rossz utakra is rá akart vinni. Jöttek vissza a krétai emlékek itt-ott, ott volt párszor ilyenben részünk :). De ettől függetlenül nagyon érdemes minél több helyre elmenni, nekünk a kedvencünk a nyugati rész volt, szerintem az a legszebb rész Korfun. Szállásunk a Marini Apartmanban volt, amit mindenkinek szívesen ajánlok! Nem véletlenek a jó értékelések, mi sem csalódtunk. Közel volt az apartmanhoz minden, a strand is, a tulajdonos pedig kedves.”
 • Orsolya:
  „Messonghit kellemes nyaralóhelynek ismertük meg a Korfu szigetén. Igazából utazási iroda szervezte az egész utazásunkat, repülővel érkeztünk. Az idegenvezető hölgy kedves volt és talpraesettnek tűnt, de máskor valószínűleg egyénileg jövünk ha még egyszer Korfut választjuk, mert sajnos csalódásként éltük meg, hogy még a légkondiért is külön fizetni kellett az apartmanunkban, sőt még a széfért is! Hát azért annyira nem olcsó az utazási irodás utazás, hogy még egy nyamvadt széf se férjen már bele az árba.

  A várost a szállás mizériától eltekintve megszerettük, teljesen jó kis nyaralóhely. Vannak szebb helyek Korfun, de emelkedő itt tényleg nem nagyon van. A tengerparttól a főút kicsit messzebb van, de részben emiatt több helyen is szinte már erdőszerű érzésem volt, mert a telkeken sok növény, a fa, a virág. Messzebb pedig mindenhol erdőket látni, és nekem mint belvárosinak ez nagyon jól tud esni. Korfu tényleg rendkívül zöld sziget, nem is emlékszem olyan kopár részekre mint amiket évekkel korábban Rodoszon vagy Krétán láttam. Talán Thassos még ilyen zöld, mint Korfu.
 • Szilvia, családdal, gyerekekkel utazott nyaralni:
  „Bárki kérdez, általában elmondom hogy Messonghi Korfu egyik olyan helye, ami szerintünk jó kis helyszín családi vakációhoz. A kavicsos partok és a sekély tenger jó a kicsi gyerekek számára is, nekünk ráadásul azt is hamar megszokták a gyerekeink, hogy itt nem nagyon van homokos part, csak aprókavicsos. Mi vizibiciklit béreltünk a parton és elmentünk kicsit messzebb is, jó móka volt, máig kellemes emlék.

  Az kicsit fura volt, hogy a folyót meg kell kerülni, gyerekkel azért ez nagy séta. A helyi kisboltokban sok minden van, igazából ki sem kell mozdulni és mindent meg lehet vásárolni. Mi azt terveztük, hogy bemegyünk a fővárosba vásárolni, de felesleges lett volna. Többször találkoztunk olyan magyar nyaralókkal is, akik Moraitikában szálltak meg, szinte egyben van a két falu. Szállásként mi a Three Stars Beach Hotelben voltunk, kicsit egyszerűbb hotel, de mi jól éreztük magunkat. A várostól délre vezet ki végig a tengerparton szép helyen egy kis mellékút, de arról érdemes tudni hogy sok helyen nagyon keskeny. Északon Benitses felé találtunk egy nagyon nyugodt kis strandot, ami Agios Ioannis Peristeron a térképeken, családias hangulattal. Mintha egy kempingben lettünk volna, a tenger olyan sima hogy szinte kacsaúsztató az egész, ezt helyi családok látogatják.”
Korfu szállás

Ha a helyi szállásokra vagyunk kíváncsiak Messonghiban, akkor itt nézhetjük meg az árakat és véleményeket róluk, de mivel Moraitikához is sok helyi szállást sorolnak, azokat pedig itt láthatjuk.

Ha Korfu szigetén mindenhol nézelődnénk apartmanok és szállodák után akkor klikkeljünk ide!