Korfu szállás – hol érdemes szállást foglalni?

Korfu szállás

Mivel Korfu nem kis sziget, meglehetősen sok lehetőséget kínál számunkra városlátogatáshoz és tengerparti nyaraláshoz egyaránt, de épp emiatt érdemes körültekintően, az igényeink szerint választani. Korfu szállásai között szó szerint ezernyi apartman és szálloda közül tudunk válogatni a sziget különféle részein, de az már nem mindegy, hogy mi hol szeretnénk a nyaralásunkat eltölteni. Ehhez adunk mankót az alábbi írásban, mely nagyon sok nyaralónak segített már megtalálnia a legjobb szállásokat Korfun.

Korfu szálláshelyei kapcsán a legjobb apartman vagy szálloda kiválasztásakor mindig több szempontot is érdemes figyelembe venni, beleértve azokat tevékenységeket és egyéni preferenciákat, amelyeket mi magunk kedvelünk. Hogy milyen látnivalók érdekelnek minket, milyen az általunk kedvelt tengerpart típus, hogy nyüzsgő éjszakai életre vagy nyugalomra vágyunk. A legtöbb vélemény alapján Korfu szállásai között így a fiatal párok, a gyerekekkel utazó családok, vagy baráti társaságok egyaránt találhatnak kifejezetten jó szállásokat és ideális nyaralóhelyeket.

A szigeten a legnépszerűbb és legnyüzsgőbb a keleti partvonal, mely földrajzi okok miatt könnyebben bejárható, a keleti oldal közepén fekvő Korfu fővárosától délre és északra. A legtöbb utazási iroda a könnyebb és gyorsabb transzfer miatt általában ezekre a helyekre viszi a nyaralók zömét Magyarországról is. Ismert nyaralóvárosok Korfu ezen részén többek között Benitses, Moraitika, Messonghi, és Kavos, illetve Gouvia, Limni és Ipsos. Ezeken a helyeken szállodákból kifejezetten sok épült, de a klasszikus apartmanokból és studiókból is van bőven kiadó. A tengerpart mentén haladó főút a sziget déli részén gyakorlatilag összeköti Benitsest, Moraitikát, Messonghit és Kavost, a Korfu fővárosától északra pedig Gouviát, Dassiát és Ipsost.

Korfu szállásai a keleti parton Benites, Moraitika és Mesonghi részen
Messonghi Korfu keleti részének egyik kedvelt nyaralóvárosa

Korfu nyugati részei földrajzi okok miatt hegyvidékesebbek, ám sokak véleménye szerint a sziget legszebb strandjai éppen azon az oldalon találhatóak meg. Ott a tengerpart közelében kevésbé a városok, mintsem inkább a kisebb nyaralóhelyek a jellemzőek, többek között ilyen Agios Georgios, Agios Gordios, Paleokastritsa, Agios Georgios Pagon, Agios Stefanos és Arillas is. A Korfu északnyugati oldalán fekvő Sidari a nagyobb nyaralófalvak közé tartozik, ahová a hazai utazási irodák is kínálnak utakat, de az egyre népszerűbb egyéni utazással autóval is meglehetősen sokan érkeznek. Ezen részen említésre méltó nyaralófalvak még Roda és Acharavi is, amelyek teljesen kiépített partszakaszok a falvak előterében.

Korfu szállás nyugati részen
Agios Georgios Pagon kedvelt nyaralóközpont Korfu nyugati részén

Korfu szállásai között a nyugati oldalon érezhetően kevesebb a szálloda, mint a keleti parton, és inkább az apartmanok és studiók épültek, de természetesen azért több hotelt is találunk ott, ahol a lehetőségek megengedték az építésüket.

Korfu szigetének szállásaihoz kattintsunk ide, és nézzük meg a foglalható apartmanokat, szállodákat!

Korfu szállás

Korfu szállásai városnézéshez

Azok számára, akik a kulturális élményeket és a városi lüktetést kedvelik, Korfu fővárosa, Kerkyra avagy Korfuváros ideális választás. A város rendkívül gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedik, és számtalan látnivalót kínál, mint például a kikötők, a velencei várak és a különféle múzeumok. A városközpont hangulatos sikátorai tele vannak kávézókkal, éttermekkel és üzletekkel, a lehető legkülönfélébb boltokban bazározhatunk órákat.

Korfu főváros szállás
Korfu fővárosa városnézéshez ideális célpont, ahol sok a helyi apartman és szálloda is

Korfu fővárosa városnézés terén gyakorlatilag a létező legjobb úticél a szigetre érkezőknek, ugyanis a velencei eredetű óvárosban lépten-nyomon képeslapokra illő látnivalókra bukkanunk, és mivel hatalmas területen fekszik, ezt a városrészt bizony nem lehet 1-2 óra alatt bejárni és mindent felfedezni. A sok kisebb-nagyobb templom, az új és a régi erőd, a virágos terek és a színes velencei épületek egyvelege felejthetetlen mindazok számára, akik Korfu fővárosában egy hosszabb vagy rövidebb városlátogatáson vesznek részt.

A városnézés során természetesen nem csak a városközpont lehet érdekes, hanem az olyan távolabb eső érdekességek is, mint a Vlacherna kolostor és az Egér-sziget (Pontikonisi), a köznyelvben Sissi-kastélyként emlegetett Achilleion, vagy a zöldellő erdőben fekvő Mon Repos múzeum és körülötte fekvő hatalmas park az ókori régészeti emlékekkel.

Korfu főváros apartmanok, szállodák

Mivel a repülőtér alig néhány perces utazásra terül el a fővárostól, a Korfura repülővel érkezők busszal, taxival vagy bérelt autóval hamar a fővárosban lehetünk. A főváros központi része nyüzsgő, a külterületek viszont érezhetően nyugodtabbak. Ha nem akarunk sokat sétálni, buszozni vagy taxizni a sokak számára meglepően nagy méretű városban, érdemes a központ 1-2 kilométeres körzetében szállást foglalni.

Korfu főváros szállásaihoz városnézéshez ide kattintsunk, ahol igényeinktől és pénztárcánktól függően hoteleket vagy apartmanokat egyaránt lefoglalhatunk, és elolvashatjuk róluk a véleményeket.

Korfu főváros szállások városnézéshez apartmanok és hotelek

Szállás Korfu legszebb részén

Sokan keresik a legszebb tájakat korfui nyaralásukon, hiszen a sziget látványos részekkel gazdagon ellátott. Korfun rengeten a szép vidék és tengerpart, de a vélemények szerint a legszebb tájak és környezet Paleokastritsában és a falu környékén vannak. Ide elsősorban egyénileg tudunk elutazni és szállást foglalni, például amikor vagy autóval érkezünk Korfura, vagy a repülőtérről bérelt autóval vagy más transzferrel jövünk. A nyugati part ezen része lenyűgöző tájakkal és sziklás partokkal várja azokat, akik a természeti szépségeket helyezik előtérbe.

Paleokastritsa szállás

Az ilyen területeken, mint Paleokastritsa, a hegyek és a tenger találkozása elképesztő látványt nyújt, ideális a természetkedvelőknek, a tiszta vizű strandokat kedvelőknek. A falu a környék szépsége mellett teljeskörűen kiszolgálja a nyaralókat az itteni szupermarketekkel, az éttermekkel és kávézókkal, sőt még Korfu akváriuma is itt működik. Paleokastritsa apartmanjai és szállodái kifejezetten keresettek a szép tájakat kedvelők körében, és bár itt a szállásárak is valamivel magasabbak, mégis nagyon keresettek a nyaralók körében. Paleokastritsának a strandjai változatosak, lassan mélyülő homokos partot és búvárkodása remek kavicsos strandokat egyaránt találunk itt.

Paleokastritsa apartmanjait és szállodáit itt tudjuk megnézni, szállásárat kalkulálni és foglalni!

Szállások a keleti nyaralóvárosokban Korfun

Aki inkább csendesebb, nyugodtabb környezetben szeretne pihenni Korfu szigetén, de mégsem valahol a világ végén, és fővárostól sem akar túl messze lenni, azok számára a délkeleti rész megfelelő választás lehet. Korfu szállásai között az olyan városok, mint Moraitika, Messonghi vagy Benitses, átmenetet képeznek a zsúfolt nyaralóvárosok és a nyugodtabb települések között. A központi részük és a rajtuk átmenő főút gyakran nyüzsgő, de távolabb a centrumtól már nyugodt utcáik és kellemes szálláshelyeik is bőséggel vannak. A partjaik többnyire aprókaviccsal illetve homokosak, a strandok mindennel kiépítettek, vízisport lehetőségek is vannak.

Moraitika és Messonghi szállás Korfu
Moraitika és Messonghi szinte egybeépültek Korfu keleti részén, sok utazó kedveli őket is

Ezek a területek akár ideálisak lehetnek a családok és közepesen aktív párok számára is. Mind Benitses, mind a szinte egymással összeépült Moraitika és Messonghi éttermekben és üzletekben egyaránt bővelkednek, így nem is kell túl sokat utaznunk az étkezésekhez és a bevásárlásokhoz sem. Ha szállást foglalunk ezekben a korfui kisvárosokban, vegyük figyelembe, hogy a főút és a part melletti rész forgalmasabb és zajosabb, de az ettől távolabbi részek általában csendesek. A fővárosba egy városnézés ezekről a helyekről akár busszal is könnyen megoldható.

A csendes, nyugodt részek közé tartozik Korfu szállásai közül Acharavi és a szomszédos Roda nyaralófalvak apartmanjai és studiói is. Acharavi a sziget egyik legészakabbi települése, mely nagyon hosszú homokos és aprókavicsos tengerparttal rendelkezik, és kifejezetten nyugodt légkörű. A kis falucskában a családias ellenére éttermek bőséggel működnek, és természetesen szupermarketeket is találni.

Acharavi apartman Korfu
Acharavi Korfu északi oldalának nyugodt nyaralófaluja sok foglalható apartmannal

Nyugodt tengerparti nyaralófalvak szép strandokkal és szállásokkal

Aki Korfun olyan szálláshelyet keres, ahol kifejezetten szép vagy különleges strandokat is talál nyugodt környezetben, a nyugati oldalon nézze meg Agios Georgios Pagon, Agios Stefanos, Agios Gordios és Sidari szállásait. Ezeknek a helyeknek a saját strandjuk is kellemes a legtöbbek számára, sőt a homokos part és a lassú mélyülés miatt kifejezetten gyerekbarát településeknek számítanak. Bár ezeknek a településeknek a többsége kisebb, mint a keleti oldal nyaralóhelyei, mégis a helyi boltokban mindent meg lehet vásárolni, továbbá éttermekből és kávézókból is nagy a választék.

Sidari szállásai, hol érdemes szállást foglalni apartmant
Sidari Korfu egyik legnépszerűbb úticélja a magyar nyaralók körében

Sidari messze a legnyüzsgőbb és legnagyobb hely közülük, de a főút kivételével a többi kis utca kifejezetten nyugodt hangulatú. Az alábbi linkeken meg tudjuk nézni a helyi szállásokat, időpont kiválasztása után árakat és véleményeket láthatunk róluk.

Szállástippek aktívabb éjszakai élethez

Azoknak, akik az éjszakai életet és a bulikat kedvelik, a délkeleti part lehet a legvonzóbb, ahol Kavos és környéke híres a bulinegyedeiről és a pezsgő éjszakai életről. Az aktív és szórakozásra vágyó fiataloknak ideális választás lehet, de érdemes figyelembe venni, hogy ezek a területek lehetnek zajosak és zsúfoltak. Kavos homokos és aprókavicsos strandja a sok ide látogató fiatal miatt szintén zajosabb lehet, mint a sziget többi tengerpartja. Kavos apartmanjaihoz és szállodáihoz klikkeljünk ide!

Kavos Korfu
Kavos Korfu egyik legnyüzsgőbb nyaralóvárosa diszkókkal és bárokkal, ahol emiatt sok a szálláshely is

Ezen felül a fővárostól északra található területeken, mint például Ipsos vagy Dassia környékén szintén több strandbár, klub és étterem található, így a bulizni vágyók itt élvezhetik a szórakozás sokszínűségét. Az éjszakákat pezsgő partyk és kellemes kikapcsolódások töltik ki, míg a nappalok a homokos partokon és a vízi sportokban tölthetők. Ipsos és Dassia szállásai általában legdrágább helyek közé tartoznak Korfun, mert itt sok a nyugat-európai nyaraló és a szállodák és apartmanok árait gyakran rájuk szabják. Rendkívül élénk hely még a városlátogatáshoz fentebb ajánlott Korfuváros is, de aki strandolni is szeretne, a főváros nem annyira jó opció, mert kevés a jó strandja.

Ipsos és Dassia Korfun
Ipsos, Korfu

A legnyugodtabb szálláshelyek Korfun

A sziget belsejében található tradicionális falvakban olyanok számára ajánlott a szállásfoglalás, akik a helyi életbe szeretnének bekapcsolódni és autóval vagy motorral felfedezni a szigetet. Ezekben a falvakban megismerhetjük a helyi kultúrát és élvezhetjük a nyugodt vidéki légkört, melyek egészen más hangulatot nyújtanak, mint a nyaralótelepülések.

Legyen szó kulturális élményekről, tengerparti pihenésről, aktív szórakozásról vagy nyugodt kikapcsolódásról, Korfu szigetén biztosan találunk megfelelő szálláslehetőséget a számunkra!

Korfu szállásaihoz kattintsunk ide, hogy a sziget teljes területén keressünk szállásokat, összehasonlíthassuk őket árak szerint, és elolvassuk az utazók véleményeit róluk!

Tenger hőfok, szállások Korfun
Korfu szállás vélemények