Korfu látnivalói

Korfu látnivalók, mit érdemes megnézni

Amikor Korfun nyaralunk, rengeteg csodálatos látnivalót és rejtett gyöngyszemet látogathatunk meg, amelyek méltán híresek Görögországban. A top 10 korfui látnivaló között több száz éves várakat és erődöket tekinthetünk meg, hihetetlenül bájos templomokat és kápolnákat láthatunk, de érdekes múzeumok, virágos terek és fantasztikus utcaképek is várnak ránk.

Gyakori kérdés hogy melyek Korfu legjobb látnivalói, mit érdemes megnézni a szigeten? Hogy mit ne hagyjunk ki Korfun, ha autót vagy motort bérlünk, és mit lehet akár busszal is megnézni? Egyre több nyaraló érdeklődik hogy hol vannak Korfun rejtett gyöngyszemek és titkos helyek, amelyek nem felkapottak, de egyediek és érdekesek? Mivel ezek nagyon fontos kérdések, az alábbiakban átvesszük Korfu legjobb látnivalóit, hogy mit kell róluk tudni és hogy hogy melyiket miért érdemes meglátogatni, ha ide utazunk. Azt is megnézzük, hol találhatóak Korfu látnivalói térképen, és hogy milyen véleményekkel vannak róluk a látogatók.

Korfu látnivalók

Érdekes információ, hogy Korfu szigetén a legjobb látnivalók még a távolabbi tájakon is híresek, és sokan fel tudnak sorolni több olyan helyi látnivalót és érdekességet anélkül, hogy valaha is jártak volna errefelé. Mivel a látnivalók már a képeken és fotókon is sok nyaraló tetszését elnyerik, méltán keresik fel őket évről-évre egyre többen.

Melyek Korfu legszebb látnivalói és hol vannak?

Korfu legjobb látnivalóinak egy része a fővárosban, Korfuvárosban (Corfu, Κέρκυρα) tekinthető meg, mely sok faluból és városból akár helyi buszjáratokkal is elérhető. A fővárosban alig néhány kilométeres körzetben gyakorlatilag látnivalók tucatjaihoz sétálhatunk el, és óváros rengeteg rejtett gyöngyszemet, fotótémát és érdekességet rejt. Korfu főváros látnivalóit oldalunkon külön is részletezzük, így itt a főváros felfedeznivalói közül a csupán a legfontosabb helyeket soroljuk fel.

A Korfu fővárosától távolabb eső látnivalók többségéhez kifejezetten autó vagy motor bérlése javasolt, ugyanis sok az olyan látnivaló, melyek a nyaralók szállásaitól messze, vagy akár a sziget másik végén tekinthetőek meg. Korfu közepes méretűnek számít Görögország szigetei között, így ajánlott autót vagy motort bérelni, ugyanis néhány nap alatt bejárhatóak a sziget legjobb látnivalói és strandjai, de a buszközlekedés is jónak mondható. Amennyiben Korfura autóval érkezünk egyénileg, akkor a saját járművünkkel szintén nagyon sok helyre el tudunk jutni.

Korfu régi erődje

Nevei: Old Fortress of Corfu, Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Korfu egyik legjobb látnivalója a főváros régi erődje, mely oly sok fotó főszereplője, ami ezen a szigeten készül. Korfu régi erődje (Old Fortress of Corfu) előtt egy parkolóban állíthatjuk le autót a Spianada tér mellett (Spianada Square, Πλατεία Σπιανάδα), majd onnan sétálhatunk be egy kis csatorna felett, egy kőhídon át a vastag falak közé. A velenciek által épített erőd három nagy török ostromot is visszavert, ugyanis 1537-ben, 1571-ben és 1716-ban is sikertelenül vívtak érte a hódítók.

Korfu látnivalói a régi erőd

Korfu félszigetszerűen a tengerbe nyúló erődjének vastag falai között megtekinthetjük a világítótornyot, az egykori kaszárnyákat, a régi kórházat, az óratornyot, megnézhetjük a bizánci gyűjtemény festményeit, valamint felsétálhatunk a magaslatokra. Korfu egyik legjobb történelmi látnivalójából a fővárosra is szép a kilátás, a vélemények többsége kifejezetten dicséri méretes komplexumot, mint amit kifejezetten érdemes meglátogatni és eltölteni itt 1-2 órát.

Korfu régi erőd

Korfu régi erődjéhez kapcsolódó érdekesség, hogy a fővárosának egyik legjobb látnivalója az 1981-ben készült James Bond filmben, a ‘Szigorúan Bizalmas’-ban is szerepelt!

 • Ilyen neveken ismerhetjük: Korfu régi erőd, Régi velencei erőd, Old Fortress of Corfu, Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας
 • A régi erőd a térképen (új lapon nyílik), Corfu 491 00

Korfu új velencei erődje

Nevei: New Venetian Fortress, Νέο Ενετικό Φρούριο Κέρκυρας

Az új velencei erőd építésésre az 1537-es török ostromot követően került csak sor, amikor a velenceiek Korfu fővárosának további erősítését határozták el. Az 1577-től az 1700-as évek elejéig több szakaszban felépült erődítményre Korfu óvárosának nyugati szegletében bukkanhatunk, és fő erőssége számos nyaraló számára az innen elérhető kilátás, mely az 55 méter magas főbástyáról érhető el.

Korfu új velencei erőd

A régi és az új velencei erőd között légvonalban mindössze egy kilométeres a távolság Korfu fővárosában, de autóval vagy motorral ennek minimum a duplájára számítsunk. Korfu új velencei erődjéről az utazók véleményei a Korfuvárosra nyíló kilátást díjazzák, de ezen kívül a városkép meghatározó látnivalója: aki komppal érkezik a szigetre, az a tengerről is láthatja hatalmas falakat. Ugyan némileg gyorsabban bejárható, mint a régi erőd, ugyanis a területe valamivel kisebb és kevesebb bent a látnivaló, de ez ne tévesszen meg senkit, így is igen nagy.

 • Ilyen neveken ismerhetjük: Új velencei erőd, New Venetian Fortress, Νέο Ενετικό Φρούριο Κέρκυρας, Fortezza Nuova
 • Korfu új velencei erődje a térképen (új lapon nyílik), El. Venizelou 13, Kerkira 491 00

Korfu Régészeti múzeum

Nevei: Archaeological Museum of Corfu, Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας

A főváros déli oldalán fekvő Régészeti Múzeum Korfu egyik legjobb múzeumának számít, ahol megelevedik a sziget múltja. Ugyan mérete nem túl nagy, mégis a történelmi látnivalók kedvelői nagy örömüket lelhetik a termekben felhalmozott több száz ókori és középkori leletnek.

Korfu régészeti múzeum

A kiállítási tárgyaknál sok helyen görög és angol nyelvű tájékoztatók segítenek értelmezni a látottakat, ráadásul a forró nyári hónapokban kellemesen hűvös van bent. A régi erődtől bő tíz perces sétára fekvő korfui múzeum előtt több parkolót is találunk, ha autóval vagy motorral érkeznénk. Korfu eme látnivalójának meglátogatása elsősorban a görög történelem kedvelői számára ajánlott.

 • Ilyen neveken keressük: Archaeological Museum of Corfu, Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας
 • Korfu Régészeti Múzeuma térképen (új lapon nyílik), Vrela Armeni 1, Kerkira 491 00

Sissi-kastély (Achilleion Palota)

Nevei: The Achilleion Palace, Αχίλλειο

Korfu fővárosától kb. 10 kilométerre, délkeletre fekszik a Korfu egyik legszebb látnivalójaként gyakran emlegetett kastély, melynek ötletgazdája és első tulajdonosa Sissi, azaz Erzsébet királyné volt. Az 1889 és 1891 között épült Sissi-kastély (Achilleion) a királynő nyári rezidenciája volt, amelyet hőn szeretett és amikor csak tehette, ide látogatott.

Sissi kastély Korfu (Achilleion)

A panorámakilátást biztosító dombra épült kastély a görög mitológiáért rajongó Sissi ízlése szerint készült, amit még a neve is tükröz: az eredeti Achilleion palota nevet a hős Akhilleusz után kapta, akinek szobra ma is ott áll a kertben. A gondozott, zöldellő környezettel rendelkező Sissi palotából még külön lejárat is vezetett a tengerhez. A kastély tulajdonosa Sissi halála után 1907-től a német császár, II. Vilmos lett, aki az első világháborúig többször is ide utazott családjával.

Sissi kastély Korfu

A Sissi-kastély (Achilleion) Korfu egyik ékköve, melynek nem csak a szépséges kertje, de a belseje is megtekinthető: megnézhetjük Sissi ruháit, a korabeli bútorokat, a szobák berendezését. Egy látogatás ezen a helyen mindenki számára ajánlott, aki Korfu látnivalói között egy szép kilátással, látványos kerttel és történelmi múlttal rendelkező helyet keres.

Vlacherna kolostor

Nevei: Holy Monastery of Panagia Vlacherna, Vlacherna Monastery, Ιερά Μονή Παναγίας Βλαχερνών

A Vlacherna kolostor Korfu egyik legszebb temploma, mely a fővárostól 4 kilométerre délre terül el, a repülőtér mellett. A látványos kolostor a 17. századból származik, és egy betonmólón lehet kisétálni hozzá, ugyanis a tenger szikláira, a parttól kicsit távolabb épült.

A Vlacherna kolostor (Panagia Vlacherna) környéke egyben az egyik legjobb hely Korfu szigetén a felszálló és leszálló repülőgépek megfigyelésére, ugyanis a gépek az itt húzódó kifutópályát használják, és igencsak alacsonyan húznak el a fejünk felett, így több helyi érdekességgel is találkozhatunk itt.

Vlacherna kolostor

A templom mellett egy kis kikötőben csónakok ringanak a tengeren, igazi korfui csendéletet nyújtva. A nyaralói vélemények szerint a Vlacherna kolostor a sziget egyik ékköve, és az öböl látványával a háttérben a legbájosabb korfui látnivalók közé tartozik.

Apró érdekesség, hogy Korfu egy másik ismert látnivalója is a közelben található, a csónakkal megközelíthető Egér-sziget, azaz Pontikonisi. A szigetre a szomszédos kikötőből kis hajókkal át is mehetünk néhány Euróért.

 • Ilyen neveken keressük: Holy Monastery of Panagia Vlacherna, Vlacherna Monastery, Ιερά Μονή Παναγίας Βλαχερνών
 • Vlacherna kolostor a térképen (új lapon nyílik), Paleopolis 163, Kerkira 491 00

Egér-sziget (Pontikonisi)

Nevei: Pontikonisi, Ποντικονήσι

A parttól és a Vlacherna kolostortól kb. 400 méterre fekvő Egér-sziget, azaz Pontikonisi egy fehérre meszelt falú templomot rejt, melyet zöldellő ciprusfák ölelnek körbe. A Vlacherna kolostor és Pontikonisi gyakran korfui képeslapok főszereplői, sokan találják idillinek ezt a látványt, és keresik fel ezt a környéket. A csónakok, melyek az Egér-szigetre indulnak, a Vlacherna kolostor melletti kikötőből (Kanoni) indulnak időnként, érdemes figyelni a kiírásokat és hirdetőtáblákat.

Pontikonisi Korfu látnivalói

Pantokrator

Nevei: Pantokratoras, Παντοκράτορας

Korfu legmagasabb pontja, a Pantokrator csúcs nem maradhat ki a sziget legjobb látnivalói közül. A Pantokrator, avagy Pantokratoras 906 méteres magasságba ér fel Korfu északkeleti részén, és az egyik legjobb kilátást nyújtja a Korfura utazóknak. A kacskaringós és sok helyen szűk úton elérhető Pantokrator csúcsról tiszta időben akár a Korfutól 130 kilométerre nyugatra fekvő Olaszország, illetve a viszonylag közeli, keleten fekvő Albánia is kivehető.

Korfu Pantokrator, a legmagasabb pont

Korfu zöld részeitől eltérően a helyi táj viszonylag kopár, aminek egyik érdekes látnivalója még a Pantokrator kolostor (Monastery of Pantokrator, Ιερά Μονή Υψηλού Παντοκράτορος) is. A csúcs mellett fekvő kolostor a sziget egyik legrégebbi múltra visszatekintő kolostora, és Korfu rejtett gyöngyszemei közé sorolja sok utazó. A csúcson emellett egy méretes TV-torony és egy kávézó is épült.

Mon Repos Múzeum

Nevei: Museum of Palaiopolis – Mon Repos, Μουσείο Παλαιόπολης – Mon Repos

Korfu fővárosának déli részén, egy buján zöldellő parkban bukkanhatunk a Mon Repos Múzeumra, mely egy elegáns 19. századi villában került kialakításra. A 2001 óta múzeumként látogatható épületben Korfu angol uralmáról tekinthetünk meg kiállításokat és fényképes galériákat, de az ókori Palaiopolis városa és a római uralomból származó feltárások emlékei is megtekinthetőek.

Mon Repos Múzeum Korfu

Az erdő ösvényeit körbejárva, mely Mon Repost körülveszi, velencei szökőkutat (Kardaki Spring), és több régészeti feltárást is találhatunk. A fák között bújik meg Kardaki dór temploma (Doric Temple of Kardaki, Δωρικός Ναός Καρδακίου), vagy Héra istennő szentélye (Sanctuary of Hera Akraia (Heraion), Ιερό Ήρας Ακραίας (Ηραίο) is, melyet a Mon Repos múzeumtól délre indulva, 8-10 perces sétára találunk.

Fontos információ, hogy a Mon Repos udvarára nem hajthatunk be, a múzeum a bejárattól kb. 5 perces séta.

 • Ilyen neveken keressük: Mons Repos, Museum of Palaiopolis – Mon Repos, Μουσείο Παλαιόπολης – Mon Repos
 • A Mon Repos Múzeum a térképen (új lapon nyílik)
 • Mons Repos bejárat koordináta: 39.607721, 19.922747

Spianada tér

Nevei: Spianada Square, Πλατεία Σπιανάδα

Korfu fővárosának egyik legszebb tere a régi velencei erőd előtt terül el, melynek ékessége egy zenélő pavilon, a ‘Palko’ (Spianada Music Pavilion (Palko), Πάρκο Μουσικής Σπιανάδας (Πάλκο). A zöldellő fákkal is beültetett parkban több szobor és egy velencei szökőkút is megtekinthető. Mivel a Spianada tér a régi erőd előtt fekszik, egy városnézés során könnyedén össze lehet kötni a két korfui látnivaló meglátogatását. A tér közkedvelt a helyiek körében is, és gyakran rendeznek itt szabadtéri rendezvényeket Korfuvárosban.

Apró érdekesség, hogy a térrel szemben egy angol uralom éveiből származó krikett pálya is van, melyet még ma is rendszeresen használnak.

Aqualand Corfu Water Park

Nevei: Korfu vízi vidámpark, Korfu csúszdapark, Aqualand Corfu

Az aktív szórakozást keresőknek nyújt élvezetes órákat Korfu szigetén az Aqualand Corfu Water Park, mely a sziget legnagyobb és sokak szerint legjobb csúszdaparkja. A Görögországban is elismertnek számító korfui csúszdapark a fővárostól kb. 10 kilométerre nyugatra található, Vasilikia és Agios Ioannis települések között, gyakorlatilag Korfu közepén.

Korfu csúszdapark (Aqualand Corfu Water Park)

A gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt remek szórakozást nyújtó korfui csúszdapark hullámmedencével, folyóval, jacuzzikkal, kisebb és nagyobb csúszdákkal áll mindenki rendelkezésére a nyári hónapokban. A leglátogatottabb korfui látványosságok közé tartozó Aqualand Corfu Water Park nyári napokon, főleg főszezoni hétvégéken kifejezetten zsúfolt lehet, de előszezonban és utószezonban a vélemények és tapasztalatok szerint ki lehet fogni csendesebb napokat is.

Korfu vízi vidámpark, csúszdapark, aquapark Corfu

Korfu szállásai

Szállásfoglalás előtt mindig érdemes megnézni a korfui szállodákat és apartmanokat, és elolvasni a róluk írt szállásvéleményeket az alábbi linken.

Kattintsunk ide Korfu szállásaiért, ahol a vélemények elolvasása mellett árakat is kalkulálhatunk, és természetesen le is foglalhatjuk azt az apartmant vagy szállodát, ami megtetszik, ha egyénileg autóval vagy repülővel érkezünk. (a link új lapon nyílik)

Korfu szállások, hotelek, apartmanok