Korfu legszebb strandjai

Korfu legszebb strandjai

Korfu legszebb strandjait Görögországban nagyon kedveli a legtöbb utazó, ugyanis kifejezetten szép strandokkal áldotta meg ezt a szigetet a természet. A legszebb strandok közül Korfun sok tengerpart homokos és kifejezetten gyerekbarát, ahol a víz lassan mélyül és a hullámzás is általában csekély. Az olyan üdülőhelyek, mint Sidari, Paleokastritsa, Agios Georgios, Moraitika, Benitses vagy Messonghi teljesen kiépített strandokkal várják a nyaralókat, ahol rengeteg bár és étterem húzódik a napernyők és napágyak sorai mögött.

A sziget sokszínűségét az mutatja, hogy mindenféle strand megtalálható itt, homokos partszakaszoktól kezdve a kavicsos öblökig és sziklás partokig. Korfu legjobb strandjain a tiszta, kristálytiszta víz és a lágy homok finom kombinációja elvarázsolja a látogatókat, akik egyaránt élvezhetik a pihenést, a napozást és a vízi sportokat. A természeti környezet és a buja növényzet által körülölelt strandok megadja azt az érzést, mintha a paradicsomban lennénk. Mivel Korfu időjárása kora nyártól ősz közepéig kifejezetten kedvez a strandolásnak, így a meleg nappalok a tengert is sok helyen kellemes hőmérsékletűre melegítik.

A legjobb strandok Korfu szigetén
Korfu legszebb strandjai Görögországban

Korfu 10 legszebb strandja

Sok utazó véleménye szerint Korfu legszebb strandjai közül a legtöbb a sziget nyugati részén fekszik, ahol a táj vadregényes és gyönyörűen kiegészíti a partokat. Ezen a tájon található Paleokastritsa, Agios Georgios Pagon, Glyfada és Agios Gordios is, ahol a legszebb helyi tengerpartok közül egyaránt vannak lassan mélyülő, gyerekbarát strandok és kavicsos, búvárkodásra első osztályú partok is.

A sziget ezzel mindenki számára tartogat nagyszerű fürdési lehetőségeket és szemet gyönyörködető látványt: a vélemények alapján Korfu legszebb tengerpartjai közül az alábbl listából mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Tenger hőfok, szállások Korfun

Paleokastritsa strandjai

Ha Korfu sziget legszebb strandjai kerülnek szóba, a legtöbben Paleokastritsa strandjait említenék elsőként. A sziget egyik legszebb részét, Paleokastritsát veszik körbe ezek a tengerpartok, amelyek látványos sziklákkal és tengeri barlangokkal vannak körülvéve. A homokos és kavicsos részek mellett sok kisebb öböl található, amelyeket a magas sziklafalak ölelnek körül, felettük bájos kolostorral. Az itteni partokon találunk homokos és kavicsos strandokat is, melyek közül több gyerekbarátnak is minősül.

Mivel Paleokastritsa teljesen kiépített nyaralóhely Korfun, így a legtöbb strandján bérelhető napágyak és napernyők is vannak, továbbá éttermek és kávézók is szép számmal működnek. Az egyik dombon ezen felül még egy szép helyi látnivalót is találunk, Paleokastritsa kolostorát (Paleokastritsa Monastery), ahonnan a kilátás is lenyűgöző a méltán Korfu legszebb strandjai közé tartozó tengerpartra.

Paleokastritsa Korfu legszebb strandjai

A központban egy tágas fizetős parkolót is találunk, de érdemes korán érkezni, mert júliusban és augusztusban még ez is hamar megtelik. Az egymáshoz közeli kis öblöket külön névvel jelölik, így a Paleokastritsa beach leginkább csak összefoglaló név: a legjobb helyek itt a központi Agios Spiridon beach, Ampelaki beach, Agios Petros beach és a távolabbi Agia Triada beach, a legtöbb közülük sétatávolságra fekszik egymástól. Paleokastritsa kikötőjéből a fenti csodálatos partokon kívül még hajókirándulásra is mehetünk, és más közeli strandokat is meglátogathatunk!

Szállásokat is szép számmal találunk Paleokastritsában Korfun, és ez a régió a szépsége miatt kifejezetten exkluzív és sokak által keresett helynek számít a szigeten. Paleokastritsa szállásaihoz ide kattintsunk!

Szállás Paleokastritsában apartman, szálloda

Glyfada beach

A Glyfada beach aranyhomokos partjáról és a széleskörű napozási lehetőségekről híres, itt a látogatók biztosan megtalálhatják a tökéletes kikapcsolódást. A szinte végig kiépített, több száz méter hosszú tengerpartot zöldellő hegyek veszik közül, természeti környezete még Korfu szigetén is meglehetősen szépnek számít.

Glyfada Korfu legszebb strandjai közé tartozik
Glyfada strandja Korfu sziget egyik gyöngyszeme

Glyfada strandját rendszeresen Korfu legszebb strandjai közé teszik a vélemények, ám azt is érdemes tudni róla, hogy a levezető út vége szerpentinesen kanyargós, és parkolási lehetőségek terén nincsenek elkényeztetve a nyaralók. Még fizető parkolóból is kevés van, és későn érkezőknek a nyári hónapokban gyakran már csak fentebb, az út szélén marad hely.

  • Egyéb nevei: Paralia Glyfadas, Παραλία Γλυφάδας
  • Koordináták, térkép: 39.592546, 19.809316

Agios Gordios beach

Az Agios Gordios beach Korfun egy másik, Glyfadához hasonló aranyhomokos partú gyöngyszem, ahol a homokos part és a türkizkék víz tökéletes harmóniában találkoznak. A sziget nyugati részén fekvő strandra a lejutás kanyargós úton történik, a parkolásra pedig a levező út szélén van mód, ugyanis parkolóhelyekkel nincs jól ellátva.

Agios Gordios beach Korfu sziget

A teljesen kiépített strand mögött gyakorlatilag egy kis falu bújik meg a dombokon, ahol számos étterem, szupermarket és bár működik a nyári hónapokban. Az Agios Gordos beach Korfu közepesen mélyülő strandjai közé tartozik sok sekélyebb résszel, mely gyerekek számára is kellemes kikapcsolódást nyújt.

Agios Gordios szállásait ide kattintva érjük el, ahol véleményeket is láthatunk a helyi apartmanokról és szállodákról.

  • Egyéb nevei: Paralia Agios Gordios, Saint Gordios beach, Παραλία Άγιος Γόρδιος
  • Koordináták és térkép: 39.546885, 19.849959

Agios Georgios Pagon beach

A csendesebb hangulatra, ám szép környezetre vágyóknak Agios Georgios Pagon beach lehet jó választás, ahol a nyugodt környezet és a homokos part tökéletes pihenést nyújt. A szinte végig, több száz méteren át húzódó homokos partot Korfu északnyugati részén találjuk, Paleokastritsától pár kilométerre északra. A strandon a tenger vize sok helyen lassan mélyül, a part szinte végig kiépített. A parkolás ingyenes a part mögött végig, ahol több taverna és koktélbár fekszik az út mögött. A strand mögött lévő úton végig is tudunk menni autóval és motorral, sőt ide Korfu fővárosából még busz is hoz.

Agios Georgios beach Korfu legszebb strandjainak egyike

Az Agios Georgios Pagon beach ugyan az olyan helyektől, mint Messonghi, Moraitika vagy Benitses messze, 45-50 kilométerre és több mint egy órás autózásra fekszik, de az északi Sidariból könnyen meglátogatható. Aki ezen a szép, és nem is annyira kicsi helyen szeretne szállást foglalni, egyszerűen csak kattintson ide az elérhető apartmanokért.

  • Egyéb nevei: Paralia Agios Georgios, Agios Georgios beach, Παραλία Άγιος Γεώργιος
  • Koordináták és térkép: 39.716710, 19.680498

Sidari strandjai

Korfu különleges strandjai közé tartoznak Sidari strandjai is, amelyek híres a kék öböljeikről és a homokos partjáról. Itt Sidariban bukkanni a szerelmesek kis gyöngyszeme, a Canal D’Amour öbölre is, mely nagyon népszerű strandolási lehetőség, egyben korfui látnivaló a nyaralók számára. Sidari strandjai abból a szempontból megosztóak többeknek, hogy a hullámzás a helyi homokos – agyagos sziklákat gyakran belemossa a tengerbe és így búvárkodásra nem mindig alkalmas, de ilyenkor a tengernek is csodálatos színei lesznek.

Korfu strandok
Sidari egyik strandja, a Canal D’Amour

Sidari legszebb strandjai között a leghíresebb a kis méretű, ám látványos Canal D’Amour, a szerelmesek öble, melyet szinte mindenki fel akar keresni, aki Korfun nyaral. A strand mögött több fizető parkoló is van, melyek szűk kis utcákból nyílnak, ingyenes parkolásra az utcákon van mód, ahol nem tiltják táblák vagy útburkolati jelek. A többi említésre méltó strand Sidariban az Apotripiti beach, mely egy szép, szintén kis méretű homokos part nagyon lassú mélyüléssel, illetve Sidari fő strandja, az egyszerűen Sidari beach néven emlegetett tengerpart. Utóbbi a kikötő mögött terül el hosszan, sok napernyővel és napággyal, amelyek mögül a bárok és éttermek sem hiányoznak. Itt vízisportokra is lehetőség van.

Sidariban meglehetősen sok a szálláshely, árban és minőségben egyaránt széles a helyi apartmanok és szállodák választéka. Kattintsunk ide Sidari szállásaihoz és az árakhoz!

Arillas beach

Az Arillas Beach szintén Korfu legszebb strandjai közé sorolt, ahol nyugodt légkörrel, homokos parttal és a helyi apartmanokban kellemes medencézési lehetőségekkel is várja a látogatókat. A Sidarihoz is közel eső tengerparton a víz nagyon lassan mélyül, a parkolás a legtöbb helyen a part mögött végig ingyenes. Arillas strandja ugyan viszonylag szűk, de meglehetősen hosszan nyúlik a falucska házai előtt, sok apartman és bár is közel van a tengerhez. Egy kis helyi érdekesség, hogy a strandot egy hosszú betonmóló vágja ketté, melyre ki is sétálhatunk.

Arillas beach Korfu
  • Egyéb nevei: Paralia Arillas, Παραλία Αρίλλας
  • Koordináták és térkép: 39.743338, 19.648459

Chalikounas beach

A Chalikounas beach azért különleges Korfu legszebb strandjai között, mert mögötte egy kis tavat alakított ki a természet, a part pedig gyakorlatilag egy szűk kis homoksávon terül el. A sziget déli részének egyik legszebb strandjának tartott Chalikounast a homokdűnék kifejezetten érdekessé teszik, ráadásul mindenki számára tartogat valamit: vannak teljesen napernyős-báros kiépített, és teljesen kiépítetlen részei is. A strand több, mint két kilométer hosszú! A közeli, délebben fekvő Issos beach is hasonló karakterű, homokdűnés partszakasz, a fő különbség hogy az Issos beach mögött magasabbak a homokdűnék.

Chalikounas beach Korfu
  • Egyéb nevei: Paralia Chalikounas, Παραλία Χαλικουνας
  • Koordináták és térkép: 39.447723, 19.886971

Porto Timoni beach

A Porto Timoni beach nagyon sok utazó vélemény alapján magasan Korfu legszebb strandjai közé tartozik, látványa fentről rendkívül különleges. Az egymásnak háttal fekvő aprócska öbölpár a sziget északi részén terül el, az Agios Georgios Pagon és Arillas strandok közötti dombokon elterülő Afionas falu mellett. Porto Timoni megközelítése is érdekes, hiszen vagy egy dombról levezető hosszas gyalogtúrával, vagy a tengeren vízitaxival érhetjük el Agios Georgios strandjáról.

Korfu Porto Timoni beach

A gyalogtúra lefelé Afionasból történik, utóbbi helyen fizetős parkolók is kialakításra kerültek, vagy ingyen az út mellett állhatunk meg néhol, ha még van hely. Érdemes felkészülni rá, hogy Porto Timoni szépsége miatt nagyon népszerű, ám a mérete nagyon kicsi, így gyakran zsúfolt hely, mely általában nincs kiépítve. Az ikonikus kilátópont a strand felett a túraösvényről érhető el, már a gyalogtúra vége felé. Kisgyerekekkel a túra lefelé a melegben ide nem ajánlott! Búvárkodásra Porto Timoni a sziklás, kavicsos aljzat miatt kiváló, így búvárszemüveget is érdemes magunkkal hozni.

Chomi beach és Stelari beach

Ez a két korfui tengerpart kizárólag hajóval, a tenger felől érhető el, ám vitán felül Korfu legszebb strandjai között a helyük. A fehérlő kavicsokkal borított Chomi beach és a Stelari beach mögött magas sziklafalak emelkednek, a tenger vize pedig csodálatosan átlátszó. A két strand Paleokastritsától néhány kilométerre délre található, ahonnan a Stelari beachre gyakran kishajóval is hozzák a nyaralókat.

Korfu legszebb tengerpartjai Chomi beach és Stelari beach

És ez csak néhány a több mint 100 lenyűgöző korfui strand közül, hiszen mindegyik saját egyediséggel és varázslattal bír. A gyönyörű táj, a tiszta víz és a barátságos atmoszféra garantálja, hogy Korfu szigetén valóban felejthetetlen nyaralást élhessünk át.

Hol érdemes szállást foglalni Korfun?

Kattintsunk az alábbi linkre vagy képre a foglalható apartmanokhoz és szállodákhoz Korfun szigetén, véleményekkel és szállásértékelésekkel:

Korfu apartmanjai és szállodái nyaraláshoz és városnézéshez itt!

Korfu szállás

Korfu legszebb strandjai rendkívül változatosak és lenyűgözőek, mind a természeti környezet, mind a kikapcsolódási lehetőségek terén. A tiszta víz, a színpompás naplementék és a barátságos helyiek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Korfu ne csak egy egyszerű sziget legyen, hanem valódi paradicsom a tengerparti élvezetek szerelmesei számára. A természetes szépség és a tiszta tenger mellett a nyugati oldalon a gyönyörű naplementék romantikus légkört is teremtenek.

Strandok Korfu szigetén