Korfu gyerekkel

Milyen Korfu gyerekkel

Korfu kiváló választás lehet a családok számára, akik gyerekeikkel együtt szeretnének felejthetetlen nyaralást eltölteni Görögországban. A sziget gazdag történelmi és természeti kincsekben, változatos szórakozási lehetőségekkel és barátságos légkörrel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Hogy milyen Korfu gyerekkel utazó családok számára? Sok szülővel beszélgettünk, akik véleménye és tapasztalata szerint Korfu kifejezetten jó és ajánlott nyaralóhely akár kisebb, akár már nagyobb gyerekekkel. Mivel a gyerekes szülők és a családdal utazók több indokot is fel tudnak a Görögországban nyaralásnál Korfu mellett, az alábbiakban ezeket nézzük át.

Milyen Korfu gyerekekkel?

Korfu tengerpartjai homokos partszakaszoktól kezdve a kavicsos öblökig és sziklás partokig sok mindent kínálnak. A tapasztalatok szerint nagyon sok helyen sekély és tiszta tenger ideális a gyerekek számára, akik biztonságosan élvezhetik a pancsolást és a homokozást. A sok helyen sekély és nyugodt vízben való fürdés kiváló lehetőséget nyújt a kisgyerekeknek a vízi élmények megélésére, és a családos szülők is jobban elengedhetik magukat.

Korfu gyerekekkel

Korfu sok strandja Kék Zászlóval is kitüntetett, ami azt jelenti, hogy a víz minősége kiváló, a a tengerpartokon lévő szolgáltatások és lehetőségek pedig sokrétűek. Ez a gyerekes családoknak is lényeges szempont, hiszen nem mindegy, hogy mennyire tiszta a tenger, vagy mennyit kell gyalogolni egy étteremig vagy mosdóig a parton.

A legtöbb tengerpart kiépített, gyakorlatilag a legtöbb strandon napágyakat és napernyőket lehet bérelni, hogy védelmet kapjunk az erős nap ellen. Fontos a Korfura gyerekkel érkezők számára, hogy éttermek vagy kávézók mosdóval, wc-vel majdnem minden korfui tengerparton vannak, csak a legkisebb strandok és a legkiesőbb helyek jelenthetnek ez alól kivételt. Ezek azonban gyakran nem ingyenesek, a vendéglátóegységek a mosdó használatért fogyasztást várhatnak el.

Milyen Korfu gyerekkel információk

Gyerekbarát strandok Korfun, melyek homokos parttal rendelkeznek és lassan mélyülőek a sziget nyugati részén

Korfu nyugati oldala sok homokos tengerpartot tartogat számunkra, melyek gyerekbarát tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek közül többnek kifejezetten sekély a partja, így kicsi gyerekek számára is elérhető a pancsolás.

A nyugati parton a leginkább gyerekbarátnak az alábbi helyek számítanak Korfu szigetén:

Sidari strandjai, Agios Gordios beach, Glyfada beach, Agios Georgios Pagon beach, Arillas beach, Agios Stefanos beach, Acharavi beach, Roda beach, Issos beach, Chalikounas beach, Paleokastritsa központi strandja

Korfu legjobb strandjai gyerekeknek

A nyugati részen azonban említést érdemel, hogy a hullámzás időnként nagyobb lehet, mivel a sziget azon oldala a nyílt tenger felé néz.

Korfu gyerekbarát strandjai a keleti részen homokkal és aprókaviccsal

A keleti oldala Korfunak inkább aprókavicsos mint homokos, de sok helyen kifejezetten sekély a part és nyugodt a tenger. A strandok ezen az oldalon valamivel szűkebb, kisebbek, mint a nyugati oldal sokszor kifejezetten tágas partjai.

A keleti part gyerekbarátnak számító strandjai Korfun:

Messonghi beach, Moraitika beach, Agios Ioannis Peristeron beach, Benitses beach, Barbati beach (kavicsos), Nisaki beach (kavicsos).

Gyerekkel Korfu strandjai is sokféle vízi lehetőséget kínálnak, mint például kajakozás, szörfözés, vízisí és búvárkodás. A kamaszok és fiatalabb gyermekek egyaránt könnyedén találnak Korfu szigetén olyan tevékenységeket, amelyekkel aktívan részt vehetnek a vízi életben, és szép új élményekkel gazdagodnak.

Korfu gyerekbarát strandjai
Korfu keleti oldalának egyik strandja, ahol sok az ilyen aprókavicsos tengerpart

Korfu látnivalói gyerekeknek

Korfu gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedik, mint például a régi városközpont, a várak és a múzeumok. Ezek a látványosságok lehetővé teszik, hogy a gyerekek tanuljanak a régmúlt időkről és felfedezzék a sziget érdekes történelmét, megnézzék a látványos helyi várakat és erődöket, melyek pl. Korfu fővárosában vannak. A gyerekek többsége az ilyen látványos várakra mindig rácsodálkozik és fel szeretné fedezni. Fontos, hogy Korfuváros óvárosa kifejezetten nagy, gyerekekkel ne akarjunk mindent egyszerre megnézni, ne fárasszuk le őket túlzottan – kivéve, ha épp ez a cél. 🙂

A sziget közepén nagy vízipark működik rengeteg csúszdával és mókás játékkal, így aki Korfut gyerekkel látogatja meg, ezt érdemes észben tartania. Az Aqualand Corfu Water Park nevű vízi élménypark a sziget fővárosa és a nyugati oldal között félúton helyezkedik el, rengeteg család látogatja, mivel a mind a kisebb, mind a nagyobb gyerekek számára is alakítottak ki medencéket és csúszdát. Koordináta és térkép: 39.618024, 19.837193 Családok nagyon gyakran látogatják a nyári hónapokban, emiatt forgalmas és időnként zsúfolt lehet.

Korfu gyerekekkel vízi csúszdapark

Paleokastritsában Korfu akváriuma működik (Corfu Aquarium), mely a központi nagy parkoló mellett fekszik, könnyen megközelíthető, és érdekes látnivaló a gyerekek számára. Korfu legnagyobb akváriumában a sokféle hal, rák, tengeri élőlény mellett még néhány vitrinben további érdekes állatokat is megnézhetünk, mint amilyenek a teknősök, gyíkok, kígyók vagy egyéb hüllők.

Látnivalók Gyerekeknek Korfun

Korfu akváriumának koordinátája és térkép: 39.671799, 19.701510

A strandok és látnivalók önmagában is élményszámba mennek a gyerekekeknek Korfun, de a sziget emellett számos gyönyörű hegyvidéki területtel rendelkezik, amelyek remek lehetőséget kínálnak túrázásra is. A strandokhoz vezető séták, a városnéző kirándulások lehetőséget adnak a családnak arra, hogy közösen fedezzenek fel új helyeket és élvezzék a természet szépségeit.

Gyerekek étkezése

A görög konyha változatos és ízletes ételeket kínál, amelyek ideálisak a gyermekek számára is. A helyi ételek, például a friss halak, a saláták és a gyümölcsök lehetővé teszik, hogy a gyerekek új ízekkel ismerkedjenek meg és élvezhessék az étkezéseket. A Korfura gyerekkel utazók számára sok étterem külön menüvel is kedveskedik, illetve ha a gyerekek a gyorsételeket kedvelik, akkor pl. pizzákat is sok helyen készítenek. Sok helyi étteremben játszósarok is van számukra néhány játékkal, illetve néhány étel a gyerekek számára (gyakran meals for kids jelzéssel).

Gyerekkel Korfu étkezés, mit lehet enni

Az édesszájú gyerekeket Korfun rengeteg sütemény és édesség várja, melyek közül sok a helyi különlegesség, például a narancsos, kumquatos, mézes desszert. A szupermarketek a legkisebbek számára bébiételeket, pépeket, gyümölcskonzerveket is tartanak.

Gyerekbarát nyaralóhelyek

Korfu szigetén sok utazó visszajelzése és véleménye alapján számos gyermekbarát szállási lehetőség található, amelyek kifejezetten a családok kényelmét és igényeit szolgálják. A családi szállodák, apartmanok és üdülőhelyek számos kényelmi szolgáltatást kínálnak, mint például medencék, játszóterek és gyermekfelügyelet. Még nyaralóhelyeken lévő helyi kisboltok is felkészültek a kisebb gyerekekre, így sok bébiételeket, pelenkákat, püréket is tart.

Mivel Korfun is sok a gyerek, a nagyobb szupermarketek, pl. a helyi LIDL, az AB Market és a többi üzlet gyakorlatilag szinte minden olyan fontos dolgot tart, ami Magyarországon is megszokott. Nem csak az utazási irodával elérhető népszerű nyaralóhelyek, pl. Sidari, Benitses, Messonghi, Moraitika üzletei tartanak széles választékot mindenből, hanem az olyan helyek szupermarketei is, mint Agios Georgios Pagon, Agios Gordios, Paleokastritsa vagy Acharavi.

Gyerekbarát apartmanok és szállodák Korfun

A szigeten számos szálláshely van mind az apartmanok, mind a szállodák közül, ahol a gyerekek igényeire is nagy hangsúlyt fektetnek. Kattintsunk az alábbi linkre, hogy elolvassuk a véleményeket, kalkuláljuk az árakat és lefoglalhatjuk ami a számunkra leginkább legjobb.

Korfu gyerekbarát szállásaihoz ide kattintsunk!

Korfu szállás

A helyiek híresek vendégszeretetükről és barátságosságukról. A sziget biztonságos környezetet kínál a családok számára, így a szülők nyugodtan élvezhetik a vakációt, és a Korfun nyaraló gyerekek biztonságban érzik magukat. A hegyek és a tenger lenyűgöző látványa, a napsütéses időjárás és a friss levegő mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek élvezzék a sziget szabadban töltött időt és felfedezzék a természet szépségeit.

Korfu játszóterei a nagyobb üdülőhelyeken több helyen is vannak, ahol kisebb-nagyobb tereken csúszdát, hintát találunk.

Korfu gyerekekkel vélemény

Nem csak a fenti leírások alapján, de a beszámolók és a vélemények szerint is ideális úti cél lehet Korfu gyerekkel, így ez a görög nyaralóhely ideális családok számára. A sokféle tevékenység, a tiszta és biztonságos környezet, a gyermekbarát szállási lehetőségek és a természeti szépségek garantálják, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő élményeket és emlékezetes pillanatokat szerezzen a mediterrán paradicsomban.

Szállások Korfu gyerekkel utazáshoz: kattintsunk ide a helyi szállodákhoz és apartmanokhoz!

Korfu gyerekbarát szállások, szállodák és apartmanok