Zakynthos időjárása

Zakynthos időjárása

Zakynthos szigetén a mediterrán éghajlat uralkodik, amely jellemzően enyhe és napos teleket, valamint melegebb nyarakat jelent. Ez az időjárás nagyban hasonló ahhoz, amely a délebben fekvő Jón-szigeten tapasztalható, így Lefkada vagy Kefalonia szigeteken.

Görögországban Zakynthos időjárása a nyaralók számára is felettébb kellemesnek számít, ugyanis kora nyártól ősz közepéig a tenger hőmérséklete sokak számára nagyon kellemesen meleg, a nap nagyon sokat és erősen süt, és az esős napok májustól szeptemberig kifejezetten ritkák. A tavasz és az ősz leginkább városnézésre, túrázásra alkalmas, a nyári hónapokban az ősz elejéig viszont szinte mindig hamisítatlan strandidő uralkodik.

Zakynthos időjárása

A legjobb apartmant vagy szállodát keressük Zakynthos szigetén? Kattintsunk ide a véleményekhez, értékelésekhez, árakhoz! (új lapon nyílik)

Zakynthos időjárása hónapok szerint

Márciusban a téli hónapok után a hőmérséklet enyhén emelkedni kezd, átlagosan 16-18°C körül alakul. Az eső valószínűsége márciusban meglehetősen magas Zakynthoson, ilyenkor sok az esős és felhős nap. A tenger hőmérséklete ilyenkor még hideg, fürdésre alkalmatlan, de ez a legtöbb görög szigeten még így van.

Áprilisban az átlagos nappali hőmérséklet feljebb kúszik, már 18-20°C között van. Az eső valószínűsége még mindig magas Zakynthos szigetén, de már nincs annyi csapadékos nap, mint márciusban. A tenger ugyan lassan melegedni kezd, de fürdésre még szinte mindenki számára alkalmatlan, ugyanis a hőmérséklete 20 Celsius körül alakul.

Májusban Zakynthoson az időjárás nagyot javul, a nappali hőmérséklet átlagosan 23-25°C körül, de inkább felette alakul. Az esős napok száma nagyot csökken, és a tengervíz pedig 22 Celsius fölé melegszik. Ugyan ez még mindig sokak számára hideg, de van ahol felbukkannak a strandolók, és május vége Zakynthoson már előszezonnak számít a nyaralóknál.

Zakynthos időjárás májusban

Június: ilyenkor már igazán meleg van, a hőmérséklet átlagosan 28-30°C között mozog. A tenger hőmérséklete Zakynthoson ilyenkor kellemesebbé válik, a hó közepe – vége felé 23-24 Celsius fölé is emelkedhet, egy-egy zápor vagy zivatar is jóval már ritkább. A nyaralók egyre nagyobb számban érkeznek, egyre több a repülő, a hónap vége felé már sűrűek a járatok. A kompok is sűrítik a járataikat a Zakynthosra autóval, motorral vagy busszal nyaralni érkezők számára.

Június időjárás Zakynthoson

A július és augusztus a legmelegebb hónapok Zakynthos időjárásában, amikor a nappali hőmérséklet elérheti a 32-34°C-ot. Az éjszakák is melegek, gyakran egy póló vagy lenge ruha is elegendő olyankor. Ilyenkor a turisták tömegesen érkeznek a szigetre, ezek a legzsúfoltabb időszakok, főleg az augusztus első 3 hete. A tenger hőmérséklete átlagosan 25 – 27 Celcius, ami természetesen a helytől és az áramlatoktól is függ, de ez már mindenki számára kellemes. Árakban ez a csúcs, mely a szállások áraiban és a szolgáltatásokban egyaránt tükröződik. A nappali órákban olyan nagy lehet a forróság, hogy naptej és folyadék nélkül nem érdemes elindulni semerre, túrázni is csak a délelőtti vagy a késő délutáni órák alkalmasak.

Zakynthos időjárása júliusban és augusztusban

A szálláshelyek nyáron megtelnek a szigeten, emiatt nagyon érdemes előre lefoglalni az apartmant vagy a szállodát, amit szeretnénk. Zakynthos szállásait ide vagy az alábbi képre kattintva érhetjük el, ahol az értékeléseket és a nyaralók véleményeit is mindig érdemes figyelembe venni.

Görögország Zakynthos szállások június, július és augusztus

Szeptemberben Zakynthos szigetén kellemes idő várható, a hőmérséklet átlagosan 27-29°C között alakul, de a hónap első 1-2 hetében még nem ritkák a 30-32 Celsius feletti nappali értékek. A tenger továbbra is meleg, és csak nagyon lassan csökken a víz hőmérséklete, de érezhetően egyre kevesebb turista van a szigeten. Az utószezonban a szolgáltatások árai, pl. az autó vagy motorbérlés is csökkennek. Egy-egy esős nap szeptemberben már jobban előfordulhat, illetve a felhők is egyre gyakrabban jelennek meg, ahogy közeledik a hó vége.

Szeptemberi időjárás Zakynthos

Októberben a hőmérséklet csökkenni kezd Zakynthoson is, átlagosan már csak 23-25°C körül. Az eső egyre gyakoribb lehet, felhőt is egyre többet látni, a strandokról pedig lassan elfogynak a nyaralók. Novemberben az időjárás hűvösebb lesz, a hőmérséklet 18-20°C között mozog. Az esős, felhős napok száma folyamatosan növekszik, és lassan Zakynthos időjárásában az ősznek is vége lesz.

A december, január és február a tél klasszikus hónapjai Zakynthoson, mely időszak hűvös és esős időjárást hoz, a hőmérséklet 14-16°C között van. Ezek Zakynthos időjárásában a leghidegebb időszakok, de fagyni, vagy havazni ilyenkor is csak nagyon ritkán szokott.

Zakynthos szállásaihoz, a véleményekhez és az értékelésekhez, árkalkulációhoz kattintsunk ide vagy a képre!

Zakynthos szállás
Milyen az időjárás Zakynthos szigeten Görögországban?

Kellemes nyaralást kívánunk Zakynthos csodálatos szigetén Görögországban!