Korfu történelme

Korfu történelme

Korfu sziget történelme gazdag és sokszínű, hosszú időszakok és kultúrák váltakozását tükrözi. A rövid összefoglalóban bemutatjuk a legfontosabb eseményeket és időszakokat, amelyek hatással voltak Korfu történelmére.

Korfu az ókorban

  • Korfu sziget története ősidőkre nyúlik vissza, amikor a legenda szerint Poszeidón, a tenger istenének fia, Kérküra alapította a várost. A sziget ókori történelme során rómaiak és a bizánciak uralma alatt is volt. A középkorban Korfu szigetét gyakran megtámadták és elfoglalták a hatalmak, mint például a normannok, a bizánciak és a velenceiek.

Korfu a velencei uralom alatt

  • A 14. században Velence megszerezte Korfu szigetét, és hosszú évszázadokon keresztül irányította. A velencei uralom alatt a sziget gazdag kereskedelmi központtá vált, és jelentős művészeti és kulturális fejlődés következett be. Ekkor épültek a főváros híres erődjei, melyeket ma Korfuváros legjobb látnivalói között tartunk nyilván.
Korfu történelme a velencei időkben

Francia és brit uralom

  • A 18. században Franciaország és Nagy-Britannia is uralta a szigetet a kontinentális háborúk során. A brit uralom alatt jelentős gazdasági és infrastrukturális fejlesztések történtek.

Oszmán hódítás és függetlenség

  • A 18. század végén és a 19. század elején az oszmán hódítás veszélyeztette Korfu függetlenségét. A sziget az 1815-ös bécsi kongresszus eredményeként került Nagy-Britannia és az angol király uralma alá. Az angolok támogatták a sziget gazdasági és kulturális fejlődését, és 1864-ben Korfu Görögországhoz csatlakozott.

Görögországhoz csatlakozás és modern idők

  • A 20. század elején az I. világháború és a II. világháború is érintette Korfu szigetét. A második világháború után Görögországhoz csatlakozott, és azóta is egy fontos görög sziget, turisztikai célpont és kulturális központ.

Korfu sziget történelme gazdag és változatos, bemutatva a különböző hatalmak és kultúrák befolyását az évszázadok során. A sziget rendkívül gazdag örökséggel rendelkezik, amely művészetben, kultúrában és építészetben is megnyilvánul, és a mai napig vonzza a látogatókat a gyönyörű táj és a történelmi emlékek miatt.

Korfu szállásai

Nézd meg az alábbi linkre vagy képre kattintva a foglalható apartmanokat és szállodákat Korfu szigetén, olvasd el a véleményeket, nézd meg az árakat és foglald le ami a leginkább szimpatikus.

Korfu apartmanok és szállodák tengerparti nyaraláshoz és városnézéshez itt!

Korfu szállás